Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 31-10-2006

Ședința Camerei Deputaților din 31 octombrie 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.26 Cornelia Ardelean - atenționare "asupra unor hotărâri cu un aparent substrat politic emise de Consiliul Județean Arad;

Intervenție consemnată conform materialului depus la secretariatul de sedință

 

Doamna Cornelia Ardelean:

Doamnelor și domnilor deputați,

Doresc să atrag atenția asupra unor hotărâri cu un aparent substrat politic emise de Consiliul Județean Arad, care sunt susținute însă pe un fond de nelegalitate. În ultima ședință a Consiliului Județean Arad, a fost emisă o hotărâre care modifică Regulamentul de organizare și funcționare al RA Administrația Zonei Libere Curtici Arad, în baza Legii 15/1990 privind organizarea unităților economice de stat ca regii autonome și societăți comerciale. Este însă o greșeală - voită sau nu - care trebuie corectată! RA Administrația Zonei Libere Curtici Arad a fost înființată prin Hotărârea de Guvern nr.449/1999, în temeiul unei legi speciale, Legea 84/1992, modificată prin Legea 244/2004. Regulamentul de funcționare al Zonei Libere Curtici Arad este prevăzut în anexa unei hotărâri de Guvern și nu poate fi modificată printr-o hotărâre a Consiliului Județean Arad.

Nu vreau să insist asupra faptului că la Arad a fost făcut un troc politic de notorietate între PNL și PD, prin care alegerea noului vicepreședinte de Consiliu Județean a fost condiționată de schimbarea unor directori. Cu siguranță, însă, nu putem accepta ca legalitatea însăși să fie sacrificată cu prilejul acestor neînțelegeri.

Este absolut necesar ca situația juridică a Hotărârii Consiliului Județean Arad care modifică Regulamentul de organizare și funcționare al RA Administrația Zonei Libere Curtici Arad să fie lămurită și corectată cât mai repede cu putință. Altfel, riscăm să blocăm și să aruncăm în haos activitatea unei societăți care funcționează la parametrii optimi. În cazul în care, spre exemplu, Consiliul de administrație al RA Administrația Zonei Libere Curtici Arad a fost modificat nelegal, consecința acestui fapt este că toate deciziile pe care le adoptă au un caracter de nelegalitate.

Consider că lămurirea cât mai rapidă a situației RA Administrația Zonei Libere Curtici Arad și scoaterea acestei entități de sub influența politică sunt extrem de importante. Astfel de practici nu fac decât să împiedice buna funcționare a mediului economic, cu consecințe asupra dezvoltării comunităților locale.