Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2006 > 31-10-2006

Ședința Camerei Deputaților din 31 octombrie 2006

  1. Declarații politice și intervenții ale deputaților:
  1.15 Mihai Cristian Apostolache - exprimarea dezamăgirii față de sumele alocate prin bugetul de stat pe anul 2007 județului Prahova;

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Domnul deputat Mihai Apostolache, Grupul parlamentar al P.S.D.

Vă rog, domnule deputat, aveți cuvântul.

Domnul Mihai Cristian Apostolache:

Vă mulțumesc, doamna președinte.

Stimați colegi,

Ne aflăm la începutul unei săptămâni care se anunță la fel de agitată ca și perioada de până acum. După ce ne-am făcut de râs în lume în ceea ce privește desemnarea comisarului european, situația care ne-a oferit prilejul să vedem încă o dată un președinte jucător și un premier pe post de minge, am intrat în perioada de analiză a proiectului bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat.

Două documente extrem de importante pentru România care, din păcate, nu răspund nici pe departe priorităților cetățenilor României, arătând o imensă lipsă de responsabilitate a actualilor guvernanți față de cetățenii acestei țări și de viitorul lor european.

Dincolo de această abordare generală, doresc să-mi exprim dezamăgirea în calitate de prahovean cu privire la construirea acestui buget. Județul Prahova este un important contribuitor la bugetul statului, beneficiind de un puternic mediu economic, dovadă vie fiind și numărul ridicat de societăți comerciale care au obținut rezultate economice deosebite și care au fost premiate de curând de Camera de Comerț și Industrie Prahova.

Firesc ar fi ca o parte semnificativă a sumelor care ajung la nivel central să se întoarcă în județ, astfel încât prahovenii cu venituri mici să primească servicii sociale corespunzătoare, tinerii prahoveni aflați în așteptarea unei locuințe pentru tineret să-și poată realiza această dorință cât mai repede, elevii prahoveni să poată învăța în școli renovate, nu doar văruite și lipsite de material didactic, infrastructura să poată fi modernizată etc.

De aceea, stimați guvernanți, vă solicit să vă îndreptați mult mai multă atenție asupra județului Prahova, nu numai la sfârșit de săptămână, când veniți pe Valea Prahovei, ci și în aceste momente când se discută bugetul, și să cuprindeți în bugetul pe anul 2007 sumele necesare pentru atingerea tuturor acestor obiective.

Vă mulțumesc.

Doamna Daniela Popa:

Vă mulțumesc, domnule deputat.