Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2005 > 13-09-2005

Ședința Camerei Deputaților din 13 septembrie 2005

14. Prezentarea pe scurt a interpelărilor ce urmează a fi adresate membrilor Guvernului de către deputații:  
  14.13 Emil Radu Moldovan
 
consultă:

 

Doamna Daniela Popa:

  ................................................

Domnul deputat Emil Radu Moldovan. O singură interpelare? Vă rog, aveți cuvântul.

Domnul Emil Radu Moldovan:

Mulțumesc, doamna președinte.

Stimați colegi,

Interpelarea mea este adresată, ca multe altele din seara aceasta, ministrului sănătății, domnului Eugen Nicolăescu, cu titlul: "Greșeli acoperite cu alte greșeli" și întărește poziția, având în vedere că și alți colegi semnalează, din marea majoritate a județelor țării, situația dezastruoasă care se află în acest moment în acest domeniu. Pentru că timpul este scurt și nu ne ascultă nimeni o să dau citire doar întrebărilor la care vreau să-mi răspundă domnul ministru.

Prima întrebare ar fi: când va ajunge România aproape de indicatorii de sănătate și demografici din țările civilizate, având în vedere că guvernanții declară sus și tare că sunt îndeplinite condițiile pentru a adera la 1 ianuarie 2007? Sigur, eu mă îndoiesc, dar dânșii sunt cei care sunt Executivul astăzi.

A doua întrebare este: cum veți rezolva noua criză din sănătate, cauzată de sistarea livrării medicamentelor de către distribuitori. Am văzut că dânsul a făcut o declarație că a reușit până vineri să amâne această criză. Sperăm să o rezolve pentru totdeauna, nu pentru două zile.

A treia întrebare este: când va avea acces întreaga populație care are nevoie de medicamente gratuite și compensate, așa cum dânșii promiteau în campanie electorală.

Și a patra întrebare este: cum credeți că vor reuși să acopere pensionarii și agricultorii gaura din bugetul pentru sănătate? Ați văzut și declarațiile primului ministru și ale ministrului sănătății, că impunerea unei taxe pentru bugetul de sănătate asupra pensionarilor și a celor care își desfășoară activitatea în agricultură, precum și pentru copii să se plătească o anumită taxă ar rezolva această situație. Eu cred că nu! Dar, sigur, eu cred că domnul ministru este mai în măsură să ne dea răspunsuri la aceste întrebări.

Vă mulțumesc.

Doamna Daniela Popa:

Și eu vă mulțumesc.