Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2004 > 14-06-2004

Ședința Senatului din 14 iunie 2004

  1. Aprobarea ordini de zi.

Lucrările ședinței încep la ora 15.35.

Ședința este condusă de domnul senator Nicolae Văcăroiu, președinte al Senatului, asistat de domnii senatori Antonie Iorgovan și Mihai Ungheanu, secretari ai Senatului.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Stimați colegi,

Permiteți-mi să declar deschisă ședința noastră de astăzi.

Vă anunț că din totalul de 140 senatori și-au anunțat prezența prin votul electronic 108 senatori, deci avem cvorum de lucru.

Legat de ordinea de zi, stimați colegi, pe lângă ordinea de zi de bază pe care o aveți, există și o ordine de zi suplimentară, 14 propuneri, deci vă consult, dacă sunteți de acord, să intrăm astăzi în dezbatere, inclusiv pe ordinea de zi suplimentară, până la terminarea adoptării legilor respective.

Dacă sunt observații?

Domnul senator Szabo, vă rog.

Domnul Szabo Karoly Ferenc:

Domnule președinte, onorat Senat,

Aici nu putem disocia chestiunea ordinii de zi cu aceea a programului de lucru. Și mi se pare că pot să-mi permit să fac această afirmație, ținând cont că pe ordinea de zi distribuită inițial sunt 25 de puncte, iar pe cea suplimentară, cum bine ați spus, 14 puncte. Acest lucru înseamnă că am putea să avem în vedere experiența reușită, zic eu, de săptămâna trecută, când am lucrat în prelungirea programului, până la epuizarea în întregime a listei.

Acesta este esențialul propunerii, iar în cazul în care nu vom epuiza lista în cursul zilei de azi, să spunem, până la orele 21, atunci să procedăm la plen în cursul zilei de mâine și să lăsăm pentru comisii după-amiaza zilei de mâine și, așa cum am spus, să repetăm programul, repet, reușit de săptămâna trecută.

Vă mulțumesc.

Domnul Nicolae Văcăroiu:

Mulțumesc foarte mult.

Dacă sunt alte propuneri.

Deci, stimați colegi, propunerea se referă la următorul lucru. Pe lângă ordinea de zi de astăzi, de bază, este o ordine de zi suplimentară cu 14 puncte.

Deci, vă consult dacă sunteți de acord să discutăm inclusiv proiectele de lege incluse pe lista suplimentară și, în cazul în care nu reușim să o epuizăm astăzi, să continuăm mâine, începând cu ora 9,00 în plen, urmând ca după-amiază să avem comisii, iar miercuri, joi și vineri circumscripții electorale.

Întreb încă o dată dacă sunt observații.

Supun votului dumneavoastră această propunere.

Vă rog să votați.

S-a aprobat cu 95 de voturi pentru, nici un vot împotrivă și 11 abțineri.