Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2003 > 02-09-2003

Ședința Camerei Deputaților din 2 septembrie 2003

  1. Intervenții ale domnilor deputați:
  1.10 Adrian Moisoiu - intervenție cu titlul "Nu lăsa, măicuță...";

Domnul Corneliu Ciontu:

................................................
Dau cuvântul domnului deputat Adrian Moisoiu. Urmează domnul Nicolae Leonăchescu.

Mai concentrați așa, puțin, intervențiile.

Domnul Adrian Moisoiu:

Mulțumesc, domnule președinte.

Intervenția mea de astăzi este scurtă și se intitulează: "Nu lăsa, măicuță ..."

În mijlocul verii, la 15 august, există o sărbătoare de excepție: Adormirea Maicii Domnului.

Milioane de credincioși, cu speranță în suflet, se îndreaptă spre mănăstiri pentru a se închina în fața icoanelor făcătoare de minuni cu chipul acesteia.

Așa s-a întâmplat și în acest an în întreaga țară: la Nicula, Putna, Curtea de Argeș, Tismana, Văratic și în atâtea și atâtea alte locuri, dar și în județul Mureș, la Recea și Sânmartin.

Sunt obligat însă să fac o precizare: dacă până acum partidele politice aflate la putere încercau să valorifice electoral sărbătorile naționale, de această dată, la Sfânta Marie, P.S.D.-ul a găsit momentul să-și depună cei trei trandafiri în fața icoanelor făcătoare de minuni și să pângărească astfel acest moment.

Conform unei repartizări minuțioase, care nu a fost încălcată, Nicolae Văcăroiu, Răzvan Theodorescu, Simona Marinescu, Acsinte Gaspar, Octavian Cozmâncă, Leonard Cazan, Ioan Rus și tot ce are P.S.D.-ul mai vestit în această lume trecătoare, au fost prezenți cu o lumânare în mână și mai mult sau mai puțin smeriți la Sfânta Slujbă. Pe plan local, în județul Mureș, prefectul Ovidiu Natea, însoțit de consilierul său Cristian Georgescu - președintele și vicepreședinții județeni ai P.S.D. și-au prezentat fizicul pios la cele două mănăstiri amintite mai înainte, după care s-au grăbit să inaugureze o expoziție de taurine...

Modul în care a fost încălcat dreptul constituțional de a se ruga, modul în care a fost deranjată Sfânta Slujbă, prin transmiterea unui mesaj al premierului prin care s-au promis bani bisericilor și salarii mărite preoților, de parcă acestea s-ar da din visteria P.S.D.-ului, și nu din banii publici, prin iconițele distribuite mulțimii pe care scria că au fost donate de P.S.D. pentru a atenua blestemele unei populații disperate de creșterea aberantă a prețurilor la alimente, energie electrică sau termică, care nu are din ce trăi. În acest fel, partidul de guvernământ a demonstrat că nu are nimic sfânt și că este disperat de procentele tot mai scăzute de încredere pe care le are în rândul populației.

Dar dacă ar fi numai atât ! Ziua Marinei, expozițiile de taurine, serbările populare de tip "fii satului" organizate într-o serie de localități, am să amintesc câteva din județul Mureș: Hodac, Bobohalma, Șerbeni, Miercurea Nirajului, Daneș, etc. și la care au fost invitate doar personalități publice pesediste, celelalte fiind ignorate, sunt semne ale intoleranței și ale marii fraude electorale pe care o pregătesc, atestă aroganța și lipsa de respect atât față de Biserică, cât și față de oamenii de bun simț, obișnuiți cu sărbători simple și curate.

Având în vedere declarația unor lideri că și Dumnezeu este pesedist, am să exprim o rugăminte Maicii Domnului din partea noastră a celorlalți care nu suntem pesediști: "Nu lăsa, Măicuță/ Să pierim pe cale/ Căci noi suntem fiii/ Lacrimilor tale !".

Mulțumesc.

Domnul Corneliu Ciontu:

Mulțumesc.