Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2003 > 02-09-2003

Ședința Camerei Deputaților din 2 septembrie 2003

  1. Intervenții ale domnilor deputați:
  1.4 Nicolae Grădinaru - expunerea motivelor demisiei din PSD;

Domnul Corneliu Ciontu:

................................................

Dau cuvântul domnului deputat Grădinaru, va urma domnul Victor Bercăroiu.

Domnul Nicolae Grădinaru:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Stimați colegi,

Declarația mea politică se intitulează "Am vrut ca românii să trăiască mai bine decât pe timpul lui Ceaușescu".

Am considerat întotdeauna că o formațiune politică se sprijină în istoria sa nu numai pe numărul membrilor aderenți, ci în special pe valoarea lor individuală și mai ales pe respectarea unui program și a unei doctrine, ce în cele din urmă se dovedesc a fi însăși rațiunea de a fi a unui partid politic.

Am considerat că pentru a rămâne stimat în ochii altora și cinstit în proprii tăi ochi se cuvine să fii atent, circumspect cu evoluția formației politice care ți-a oferit mandatul încărcându-te de obligații în fața alegătorilor pe care ți le-ai asumat până la sfârșitul mandatului. Or, cu nespusă tristețe și regret, am constatat și am avut destul timp pentru aceasta că PSD, printr-o amnezie practicată intenționat sau inconștient, s-a îndepărtat, ba chiar și-a îngropat obiectivele, idealurile împărtășite la începutul acestui mandat de milioane de români. Am vrut ca românii să trăiască mai bine decât pe timpul lui Ceaușescu, dar astăzi pauperizarea masivă și accelerată a milioane de români coborâți la un nivel de viețuire inadmisibil și inacceptabil pentru o țară atât de înzestrată în bogății ca în România și înavuțirea dirijată prin grupurile de interese și cumetrii ad-hoc, amplificată de sarabanda privatizărilor dezastruoase au dus și condus PSD-ul într-o zonă nu numai a deficitului național, dar și a trădării doctrinare.

Personal m-am simțit jignit și umilit în partidul din care am făcut parte, nu a avut o poziție intransigentă în privința folosirii limbii române, dovedindu-se concesiv chiar când mult hulita convenție democrată nu a cedat.

În ceea ce mă privește, hotărârea pe care am luat-o se întemeiază pe un examen corect asupra propriei mele conștiințe și mai ales pe propriile mele convingeri politice.

Informez Camera Deputaților că am demisionat din PSD la 8 august 2003 și voi activa ca deputat în Grupul parlamentar al PRM. (Aplauze din partea Grupului parlamentar al PRM.)

Vă mulțumesc.

Domnul Corneliu Ciontu:

Vă mulțumesc.