Plen
Ședința Camerei Deputaților din 4 februarie 2002
Sumarul ședinței
Stenograma completă
publicată în Monitorul Oficial, Partea a II-a nr.5/14-02-2002

Dezbateri parlamentare
Calendarul ședințelor
- Camerei Deputaților:
2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002
2001 2000 1999
1998 1997 1996
Interoghează dezbaterile
din legislatura: 2016-prezent
2012-2016
2008-2012
2004-2008
2000-2004
1996-2000
1992-1996
Monitorul Oficial
Partea a II-a:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003 2002

Transmisii video

format Real Media
Ultimele ședințe (fără stenograme încărcate):
22-10-2019
Arhiva video:2019 2018 2017
2016 2015 2014
2013 2012 2011
2010 2009 2008
2007 2006 2005
2004 2003
Pentru a vizualiza înregistrările video trebuie să instalați programul Real Player
Sunteți în secțiunea: Prima pagină > Proceduri parlamentare > Dezbateri > Calendar 2002 > 04-02-2002 Versiunea pentru printare

Ședința Camerei Deputaților din 4 februarie 2002

  1. Alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Ședința a început la ora 16,10.

Lucrările au fost conduse de domnul Valer Dorneanu, președintele Camerei Deputaților, asistat de domnii Constantin Niță și Nicolae Leonăchescu, secretari.

(S-a intonat Imnul național al României, "Deșteaptă-te române".)

Domnul Valer Dorneanu:

Doamnelor și domnilor deputați,

Deschidem sesiunea ordinară a anului 2002 a Camerei Deputaților, convocată în temeiul art.63 alin.1 și 3 din Constituție.

Vă anunț, stimați colegi, că din cei 344 de deputați cât numără Camera, și-au înregistrat prezența 283, fiind absenți 61, dintre care 2 participă la alte acțiuni parlamentare.

Înainte de a intra în ordinea de zi, permiteți-mi să observ și să vă spun că prezența este, cum ați văzut, favorabilă începerii lucrărilor noastre.

Îmi exprim dorința ca acordurile Imnului național, pe care tocmai l-am ascultat, să ne unească în efortul nostru de a adopta în acest an legi mai bune, legi care să ne ducă în primul rând la realizarea celor mai vii deziderate ale noastre: intrarea în NATO și integrarea în Uniunea Europeană. De asemenea, să ne ajute în îmbunătățirea calității actului de guvernare, în adoptarea acelor legi de care reforma noastră economică și socială are nevoie.

Cu aceste gânduri, să ne urăm reciproc succes și să sperăm că anul care se va încheia se va sfârși cel puțin cu rezultatele bune pe care le-am înregistrat anul trecut.

La ordinea de zi pentru ședința de astăzi, aprobată de Comitetul ordinii de zi în temeiul art.35 din Regulament figurează alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

După cum cunoașteți, potrivit prevederilor art.61 alin.2 din Constituție, la începutul fiecărei sesiuni ordinare, se aleg membrii Biroului permanent, cu excepția președintelui, care este ales pe durata mandatului Camerei Deputaților.

În conformitate cu prevederile art.20 alin.2 din Regulament, din Biroul permanent, în afară de președinte, fac parte 4 vicepreședinți, 4 secretari și 4 chestori.

În ceea ce priveșe programul de lucru aprobat, de asemenea, de Comitetul ordinii de zi, și care a fost distribuit tuturor deputaților, lucrările ședinței de astăzi se vor desfășura, după cum urmează: stabilirea numărului de locuri din Biroul permanent care revin pe funcții grupurilor parlamentare și aprobarea constituirii unei comisii de verificare și numărare a voturilor; prezentarea de către liderii grupurilor parlamentare a propunerilor nominale pentru funcțiile din Biroul permanent și a reprezentanților grupurilor în Comisia pentru verificarea și numărarea voturilor, după care urmează votul secret cu bile asupra listei de candidați pentru funcțiile de vicepreședinți, secretari și chestori ai Camerei Deputaților.

................................................

Domnul Valer Dorneanu:

................................................

Reamintesc faptul că, potrivit Protocolului încheiat între liderii grupurilor parlamentare în vederea constituirii Biroului permanent al Camerei Deputaților, s-a convenit ca, pentru această sesiune, grupurilor parlamentare să li se atribuie în Biroul permanent următoarele locuri pe funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor.

Vicepreședinți: Partidul Social-Democrat – 2 locuri; P.R.M. – 1 loc; P.D. – 1 loc.

Secretari: Partidul Social-Democrat – 2 locuri; Partidului România Mare – 1 loc; U.D.M.R. – 1 loc.

Chestori: Partidul Social-Democrat – 1 loc; Partidului România Mare – 1 loc; Partidul Național Liberal – 1 loc; Minorități – 1 loc.

Cu toate că această repartizare a fost convenită de către șefii grupuirlor parlamentare, potrivit Regulamentului, o supun votului dumneavoastră, Camera fiind cea care decide în plen asupra acestui lucru.

Cine este pentru această repartizare? Vă mulțumesc.

Dacă sunt voturi împotrivă?

Abțineri?

Unanimitatea celor prezenți.

Așa cum v-am spus, pentru numărarea voturilor membrilor Biroului permanent, este necesară alcătuirea și alegerea unei comisii de verificare și numărare a voturilor.

Supun aprobării dumneavoastră constituirea acestei comisii din câte un reprezentant al fiecărui grup parlamentar.

Cine este de acord cu această propunere? Mulțumesc.

Dacă sunt voturi împotrivă.

Abțineri?

Unanimitate.

Stimați colegi,

În continuarea lucărilor, privind alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor, rog liderii grupurilor parlamentare să ne prezinte lista scrisă a propunerilor dumnealor în Biroul permanent, pe funcții și, totodată, persoana desemnată de fiecare grup pentru a fi inclus în comisia de verificare și numărare a voturilor.

Grupul parlamentar P.S.D. a propus pentru funcția de vicepreședinți pe domnii Viorel Hrebenciuc și Ovidiu-Cameliu Petrescu; pentru funcția de secretar pe domnii deputați Tudor Mohora și Constantin Niță; pentru funcția de chestor, pe domnul deputat Alexandru Lăpușan.

În comisia de numărarea voturilor a fost desemnat domnul Vasile Suciu.

Grupul parlamentar al P.R.M. Ați depus lista? Vă rog să depuneți și lista scrisă.

Domnul Lucian Augustin Bolcaș:

Lista este pe drum. Vă rog să scuzați disfuncționalitatea birocratică. Grupul parlamentar al Partidului România Mare propune în funcția de vicepreședinte pe domnul deputat Corneliu Ciontu; în funcția de chestor, pe domnul deputat Sever Meșca și în funcția de secretar, pe domnul deputat Nicolae Leonăchescu, iar în comisia de numărare a voturilor, pe domnul deputat Florea Buga.

Domnul Valer Dorneanu:

Vă mulțumesc.

Grupul parlamentar al Partidului Democrat. Domnul președinte Alexandru Sassu.

Domnul Alexandru Sassu:

Domnule președinte,

Noi am depus lista, dar fiind obișnuiți să se mai piardă hârtiile, am mai adus și o copie.

Pentru funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților am propus pe domnul Bogdan Niculescu Duvăz, iar pentru comisia de numărare, pe domnul Vasile Bran.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Domnul președinte Stoica, din parta Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal.

Domnul Valeriu Stoica:

Domnule președinte,

Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal a nominalizat pentru funcția de chestor pe domnul deputat Andrei Ioan Chiliman, iar pentru comisia pentru numărarea voturilor, pe domnul deputat Ion Luchian.

Vreau însă cu această ocazie, domnule președinte, distinși colegi, să atrag atenția asupra unui fenomen care riscă să devină o primejdie pentru buna desfășurare și pentru corectitudinea lucrărilor Camerei. În această sesiune, constatăm că, practic, între secretarii Camerei există un singur reprezentant din partea Opoziției, este vorba de un reprezentant al P.R.M. Toți ceilalți reprezentanți aparțin Puterii, aparțin majorității. Mă refer la P.S.D. și U.D.M.R.

Credem că din acest punct de vedere se încalcă o cutumă pe care Parlamentul a avut-o vreme îndelungată, aceea ca în fiecare săptămână să fie cel puțin un secretar din partea Opoziției. De aici înainte, din păcate, vom constata că cel puțin o săptămână, între secretarii Camerei care stau la prezidiu nu va fi nici un reprezentant al Opoziției. Vrem să atragem atenția asupra posibilului pericol care se creează penru viitor în ce privește corectitudinea desfășurării operațiunilor de vot mai ales și numărarea votuirilor. Au fost, din păcate, câteva incidente în sesiunea parlamentară precedentă în care cu toate garanțiile procedurale, totuși, Opoziția a avut un mare semn de întrebare în ce privește corectitudinea numărării voturilor. Iată de ce, mai ales în această situație, majoritatea are o mare datorie, o datorie de onoare, aceea de a asigura această corectitudine.

Vrem să vă spunem însă pe această cale că Grupul parlamentar al Partidului Național Liberal va monitoriza îndeaproape toate aceste operațiuni și ori de câte ori vom constata o incorectitudine o vom semnala.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Stimate coleg, fără a comenta în nici un fel valoarea de principiu și valoarea teoretică a problemelor pe care le-ați ridicat, am fi foarte bucuroși dacă ne-ați propune și o soluție regulamentară, concretă, pentru evitarea acestei situații.

Domnul Valeriu Stoica:

Domnule președinte,

Grupul parlamentar liberal are o soluție. Vă propunem să analizați în Biroul Camerei și, după aceea în plenul Camerei, chestiunea introducerii votului electronic. Este calea cea mai siură pentru a înlătura aceste suspiciuni și cred că dacă la Senat există votul electronic, ar trebui să introducem votul electronic și la Cameră. Un coleg parlamentar îmi spunea că a fost recent cu Grupul parlamentar de prietenie în Burchina Faso, o țară cu democrație, ca și România, tânără. Până și în Burchina Faso, votul electronic funcționează. Așadar, cred că și Camera din Parlamentul României al putea să aibă cel puțin cât are Parlamentul din Burchina Faso.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Asta nu rezolvă însă numărul secretarilor care reprezintă Opoziția.

N-am ridicat eu problema, distinși colegi. Dumneavoastră ați ridicat-o și era bine dacă ne furnizați și soluția concretă.

Din partea Grupului parlamentar U.D.M.R.

Domnul Attila-Béla-Ladislau Kelemen:

Domnule președinte,

Grupul parlamentar al U.D.M.R. propune pentru postul de secretar pe domnul Borbely Laszlo și pentru comisia de numărarea voturilor, pe domnul Makkai Grigore.

Domnul Valer Dorneanu:

Din partea Grupului minorităților naționale. Domnul deputat Pambuccian.

Domnul Varujan Pambuccian:

Vă mulțumesc, domnule președinte.

Grupul parlamentar al minorităților naționale îl propune pentru funcția de chestor pe domnul deputat Miron Ignat, iar pentru comisia de numărarea voturilor, pe domnul deputat Mihai Radan.

Vă mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Stimați colegi,

Vă rog să fiți de acord să votăm întâi componența Comisiei de numărarea voturilor, în următoarea componență: Vasile Suciu, Florea Buga, Vasile Bran, Ion Luchian, Makkai Grigore și Mihai Radan.

Cine este pentru? Mulțumesc.

Dacă sunt voturi împotrivă.

Abțineri?

În unanimitate s-a votat comisia de verificare și numărare a voturilor.

În continuare, trecem la alegerea membrilor Biroului permanent, în următoarea componență:

Vicepreședinți: domnii deputați Viorel Hrebenciuc, Ovidiu-Cameliu Petrescu, de la P.S.D.; Corneliu Ciontu, de la P.R.M.; Bogdan Niculescu-Duvăz de la P.D.

Secretari: domnii deputați Tudor Mohora și Constantin Niță, de la Grupul parlamentar al P.S.D.; Nicolae Leonăchescu, P.R.M.; Laszlo Borbely, U.D.M.R.

Chestori: domnii Alexandru Lăpușan de la P.S.D.; Sever Meșca de la P.R.M.; Andrei Ioan Chiliman de la P.N.L. și Miron Ignat de la Grupul minorităților naționale.

Aceasta este lista membrilor Biroului permanent, care se supune votului dumneavoastră. Vă amintesc că votul se desfășoară, potrivit Regulamentului, prin vot cu bile. În fața dumneavoastră sunt cele două urne, albă și neagră. Veți primi două bile. Vot pentru înseamnă bilă albă în urnă albă și vot contra, bilă neagră în urnă albă. Deci inversarea bilelor.

Domnule secretar Niță, citiți dumneavoastră catalogul, iar domnul Sever Meșca și domnul Alexandru Lăpușan vor asigura împărțirea bilelor.

Stimați colegi, vă reamintesc, pentru corecta desfășurare a votului, bilă albă în urnă albă și bilă neagră în urnă neagră înseamnă vot pentru; inversarea bilelor înseamnă vot împotrivă. Se votează întreaga listă.

Poftiți, domnule secretar!

Domnul Constantin Niță:
- Abiței Ludovic - prezent
- Afrăsinei Viorica - prezentă
- Albu Gheorghe - prezent
- Ana Gheorghe - prezent
- Anastasescu Olga Lucheria - prezentă
- Andea Petru - prezent
- Andrei Ioan - prezent
- Andronescu Ecaterina - absentă
- Antal Istvan - prezent
- Anton Marin - absent
- Antonescu George Crin Laurențiu - absent
- Antonescu Niculae Napoleon - prezent
- Apostolescu Maria - absentă
- Arghezi Mitzura Domnica - prezentă
- Ariton Gheorghe - prezent
- Armaș Iosif - prezent
- Arnăutu Eugenu - prezent
- Asztalos Ferenc - prezent
- Baban Ștefan - prezent
- Babiaș Iohan-Peter - absent
- Babiuc Victor - prezent
- Baciu Mihai - absent
- Bahrin Dorel - prezent
- Baltă Mihai - prezent
- Baltă Tudor - prezent
- Bar Mihai - prezent
- Bara Radu Liviu - prezent
- Barbu Gheorghe - prezent
- Bartoș Daniela - absentă
- Bădoiu Cornel - prezent
- Bălăeț Mitică - prezent
- Bălășoiu Amalia - prezentă
- Băncescu Ioan - prezent
- Bâldea Ioan - prezent
- Becsek-Garda Dezideriu Coloman - prezent
- Bentu Dumitru - prezent
- Bercăroiu Victor - prezent
- Berceanu Radu Mircea - prezent
- Bereczki Endre - prezent
- Birtalan Akos - prezent
- Bivolaru Ioan - prezent
- Bleotu Vasile - prezent
- Boabeș Dumitru - prezent
- Boagiu Anca Daniela - prezentă
- Boajă Minică - absent
- Boc Emil - prezent
- Bogea Angela - prezentă
- Boiangiu Cornel - prezent
- Bolcaș Lucian Augustin - prezent
- Böndi Gyöngyike - prezentă
- Borbely Laszlo - prezent
- Bozgă Ion - prezent
- Bran Vasile - prezent
- Brînzan Ovidiu - prezent
- Brudașca Damian - prezent
- Bucur Constantin - absent
- Bucur Mircea - prezent
- Buga Florea - prezent
- Burnei Ion - prezent
- Buruiană Aprodu Daniela - prezentă
- Buzatu Dumitru - prezent
- Buzea Cristian Valeriu - prezent
- Calcan Valentin Gigel - absent
- Canacheu Costică - prezent
- Cazimir Ștefan - prezent
- Cazan Gheorghe Romeo Leonard - absent
- Cășunean-Vlad Adrian - prezent
- Cerchez Metin - absent
- Cherescu Pavel - prezent
- Chiliman Andrei Ioan - prezent
- Chiriță Dumitru - prezent
- Ciontu Corneliu - absent
- Ciuceanu Radu - prezent
- Ciupercă Vasile Silvian - prezent
- Cîrstoiu Ion - prezent
- Cladovan Teodor - prezent
- Cliveti Minodora - prezentă
- Coifan Viorel-Gheorghe - prezent
- Cojocaru Nicu - prezent
- Crăciun Dorel Petru - prezent
- Creț Nicoară - absent
- Cristea Marin - prezent
- Crișan Emil - prezent
- Dan Matei-Agathon - absent
- Daraban Aurel - prezent
- Dinu Gheorghe - prezent
- Dobre Traian - absent
- Dobre Victor Paul - prezent
- Dobrescu Smaranda - prezentă
- Dolănescu Ion - prezent
- Dorian Dorel - absent
- Dorneanu Valer - prezent
- Dragomir Dumitru - prezent
- Dragoș Liviu Iuliu - prezent
- Dragu George - prezent
- Drăgănescu Ovidiu-Virgil - prezent
- Drețcanu Doina-Micșunica - prezentă
- Dumitrescu Cristian Sorin - prezent
- Dumitriu Carmen - absentă
- Duțu Constantin - prezent
- Duțu Gheorghe - prezent
- Enescu Nicolae - prezent
- Erdei Doloczki Istvan - prezent
- Eserghep Gelil - absent
- Fâcă Mihail - prezent
- Firczak Gheorghe - absent
- Florea Ana - prezentă
- Fotopolos Sotiris - prezent
- Frunzăverde Sorin - prezent
- Gaspar Acsinte - prezent
- Georgescu Filip - absent
- Georgescu Florin - absent
- Gheorghe Valeriu - prezent
- Gheorghiof Titu Nicolae - absent
- Gheorghiu Adrian - prezent
- Gheorghiu Viorel - prezent
- Gingaraș Georgiu - absent
- Giuglea Ștefan - prezent
- Godja Petru - prezent
- Grădinaru Nicolae - prezent
- Grigoraș Neculai - prezent
- Gubandru Aurel - prezent
- Gvozdenovici Slavomir - absent
- Hașotti Puiu - prezent
- Hogea Vlad Gabriel - absent
- Holtea Iancu - prezent
- Hrebenciuc Viorel - prezent
- Ianculescu Marian - prezent
- Ifrim Mircea - absent
- Ignat Miron - prezent
- Ilie Aurel-Constantin - absent
- Iliescu Valentin Adrian - prezent
- Ionel Adrian - absent
- Ionescu Anton - absent
- Ionescu Costel Marian - prezent
- Ionescu Dan - absent
- Ionescu Daniel - prezent
- Ionescu Mihaela - prezentă
- Ionescu Răzvan - prezent
- Ionescu Smaranda - absentă
- Iordache Florin - prezent
- Iriza Scarlat - prezent
- Ivănescu Paula Maria - prezentă
- Jipa Florina Ruxandra - prezentă
- Kelemen Atilla Bela Ladislau - prezent
- Kelemen Hunor - prezent
- Kerekes Karoly - absent
- Konya-Hamar Sandor - absent
- Kovacs Csaba-Tiberiu - prezent
- Kovacs Zoltan - prezent
- Lari Iorga Leonida - prezentă
- Lazăr Maria - prezentă
- Lăpădat Ștefan - prezent
- Lăpușan Alexandru - prezent
- Leonăchescu Nicolae - prezent
- Lepădatu Lucia Cornelia - prezentă
- Lepșa Victor Sorin - prezent
- Loghin Irina - prezentă
- Luchian Ion - prezent
- Magheru Paul - prezent
- Maior Lazăr Dorin - prezent
- Makkai Grigore - prezent
- Man Mircea - absent
- Mândrea-Muraru Mihaela - prezentă
- Manolescu Oana - absentă
- Marcu Gheorghe - prezent
- Mardari Ludovic - prezent
- Marin Gheorghe - prezent
- Marineci Ionel - absent
- Marton Arpad Francisc - prezent
- Mălaimare Mihai-Adrian - prezent
- Mărăcineanu Adrian - prezent
- Mândroviceanu Vasile - prezent
- Mera Alexandru Liviu - prezent
- Merce Ilie - prezent
- Meșca Sever - prezent
- Miclea Ioan - prezent
- Micula Cătălin - absent
- Mihalachi Vasile - prezent
- Mihăilescu Petru Șerban - absent
- Mincu Iulian - prezent
- Mircea Costache - prezent
- Mirciov Petru - prezent
- Miron Vasile - prezent
- Mitrea Manuela - prezentă
- Mitrea Miron Tudor - absent
- Mitu Octavian - prezent
- Mițaru Anton - prezent
- Mînzînă Ion - prezent
- Mocioalcă Ion - prezent
- Mocioi Ion - prezent
- Mogoș Ion - absent
- Mohora Tudor - prezent
- Moisescu George Dumitru - prezent
- Moisoiu Adrian - prezent
- Moiș Văsălie - prezent
- Moldovan Carmen Ileana - prezentă
- Moldovan Petre - prezent
- Moldoveanu Eugenia - prezentă
- Moraru Constantin Florentin - prezent
- Motoc Marian-Adrian - prezent
- Musca Monica Octavia - prezentă
- Mușetescu Ovidiu-Tiberiu - absent
- Naidin Petre - prezent
- Nan Nicolae - prezent
- Nassar Rodica - prezentă
- Naum Liana Elena - prezentă
- Nădejde Vlad-George - prezent
- Năstase Adrian - absent
- Năstase Ioan Mihai - prezent
- Neacșu Ilie - prezent
- Neagu Ion - prezent
- Neagu Victor - prezent
- Neamțu Horia Ion - prezent
- Neamțu Tiberiu Paul - absent
- Nechifor Cristian - prezent
- Negoiță Liviu Gheorghe - absent
- Nica Dan - absent
- Nicolae Ion - prezent
- Nicolăescu Gheorghe-Eugen - prezent
- Nicolescu Mihai - prezent
- Nicolicea Eugen - prezent
- Niculescu Constantin - prezent
- Niculescu-Duvăz Bogdan Nicolae - prezent
- Nistor Vasile - prezent
- Niță Constantin - prezent
- Oltean Ioan - prezent
- Olteanu Ionel - prezent
- Oltei Ion - prezent
- Onisei Ioan - absent
- Palade Doru Dumitru - prezent
- Pambuccian Varujan - prezent
- Pașcu Ioan Mircea - absent
- Pataki Iulia - prezentă
- Patriciu Dinu - absent
- Păun Nicolae - absent
- Păduroiu Valentin - prezent
- Pășcuț Ștefan - prezent
- Pécsi Francisc - prezent
- Pereș Alexandru - prezent
- Petrescu Ovidiu Cameliu - prezent
- Petruș Octavian Constantin - prezent
- Pleșa Eugen Lucian - prezent
- Pop Napoleon - prezent
- Podgorean Radu - prezent
- Popa Constanța - prezentă
- Popa Cornel - prezent
- Popa Virgil - prezent
- Popescu Bejat Ștefan Marian - prezent
- Popescu Costel Eugen - prezent
- Popescu Gheorghe - absent
- Popescu Grigore Dorin - absent
- Popescu Ioan Dan - absent
- Popescu Kanty Cătălin - absent
- Popescu-Tăriceanu Călin - absent
- Popescu Virgil - prezent
- Posea Petre - prezent
- Predică Vasile - prezent
- Pribeanu Gheorghe - prezent
- Priboi Ristea - prezent
- Purceld Octavian-Mircea - prezent
- Pușcaș Vasile - absent
- Puwak Hildegard-Carola - absentă
- Puzdrea Dumitru - prezent
- Radan Mihai - prezent
- Ráduly Róbert Kálmán - prezent
- Raicu Romeo Marius - prezent
- Rasovan Dan Grigore - prezent
- Rădoi Ion - prezent
- Rădulescu Grigore Emil - prezent
- Roșculeț Gheorghe - prezent
- Rus Emil - prezent
- Rus Ioan - prezent
- Rușanu Dan Radu - absent
- Sadici Octavian - absent
- Sali Negiat - prezent
- Sandache Cristian - absent
- Sandu Alecu - absent
- Sandu Ion Florentin - absent
- Sassu Alexandru - prezent
- Saulea Dănuț - absent
- Savu Vasile Ioan - absent
- Săpunaru Nini - prezent
- Sârbu Marian - absent
- Sbârcea Tiberiu Sergius - prezent
- Selagea Constantin - prezent
- Sersea Nicolae - prezent
- Severin Adrian - absent
- Simedru Dan Coriolan - prezent
- Sirețeanu Mihail - prezent
- Sonea Ioan - prezent
- Spiridon Nicu - prezent
- Stan Ioan - prezent
- Stan Ion - prezent
- Stana-Ionescu Ileana - prezentă
- Stanciu Anghel - prezent
- Stanciu Zisu - prezent
- Stănescu Alexandru-Octavi - prezent
- Stănișoară Mihai - absent
- Stoian Mircea - absent
- Stoica Valeriu - prezent
- Stroe Radu - absent
- Stuparu Timotei - absent
- Suciu Vasile - prezent
- Suditu Gheorghe - prezent
- Székely Ervin-Zoltán - prezent
- Szilágyi Zsolt - prezent
- Șnaider Paul - prezent
- Ștefan Ion - prezent
- Ștefănescu Codrin - prezent
- Ștefănoiu Luca - prezent
- Știrbeț Cornel - prezent
- Tamás Sándor - prezent
- Tărâță Culiță - absent
- Târpescu Pavel - prezent
- Tcaciuc Ștefan - absent
- Teculescu Constantin - absent
- Timiș Ioan - absent
- Toader Mircea Nicu - prezent
- Todoran Pavel - prezent
- Tokay Gheorghe - prezent
- Toró Tiberiu - prezent
- Tudor Marcu - prezent
- Tudose Mihai - prezent
- Tunaru Raj-Alexandru - prezent
- Țibulcă Alexandru - prezent
- Țocu Iulian Costel - prezent
- Varga Attila - prezent
- Vasile Aurelia - prezentă
- Vasilescu Lia Olguța - prezentă
- Vasilescu Nicolae - absent
- Vasilescu Valentin - prezent
- Vekov Károly-János - prezent
- Verbina Dan - prezent
- Vida Iuliu - prezent
- Videanu Adriean - absent
- Vișinescu Marinache - prezent
- Voicu Mădălin - absent
- Voinea Florea - prezent
- Winkler Iuliu - prezent
- Wittstock Eberhard-Wolfgang - prezent
- Zăvoian Ioan Dorel - prezent
- Zgonea Valeriu Ștefan - prezent

Mulțumesc.

Domnul Valer Dorneanu:

Rog Comisia de verificare și numărare a voturilor să ia urnele și să meargă în sala Biroului permanent pentru a efectua operațiunile de verificare și numărare. (Membrii Comisiei de verificare și numărare a voturilor se retrag la sala Biroului permanent. După constatarea rezultatului se reiau lucrările în plen.)

Stimați colegi,

Poftiți în sala de ședință, să vă anunțăm rezultatul.

Dau cuvântul domnului deputat Vasile Suciu, din partea Comisiei de verificare și numărare, să prezinte procesul-verbal.

Domnul Vasile Suciu:

Doamnelor și domnilor deputați,

Vă citesc procesul-verbal referitor la rezultatul votului cu privire la alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților.

Procedând la verificarea și numărare voturilor exprimate de către deputați, prin vot secret, cu bile, asupra listei candidaților pentru alegerea vicepreședinților, secretarilor și chestorilor Camerei Deputaților, Comisia pentru verificarea și numărarea voturilor a constatat următoarele:

1) numărul total al deputaților: 344;

2) numărul deputaților prezenți: 268; numărul total de voturi exprimate: 268, nici un vot anulat; numărul de voturi valabil exprimate: 268, din care voturi pentru listă: 260, voturi contra listă: 8.

Potrivit art. 23 alin. 3 din Regulamentul Camerei Deputaților, lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor se aprobă cu votul majorității deputaților.

Ca urmare a faptului că din totalul de 344 de deputați au votat pentru listă 260, ceea ce reprezintă majoritatea cerută de Regulament (minimum 173 voturi pentru), sunt declarați aleși pe funcții, în Biroul permanent al Camerei Deputaților, după cum urmează:

- vicepreședinți: Viorel Hrebenciuc – Grupul parlamentar al PSD (Social Democrat și Umanist); Ovidiu Cameliu Petrescu – Grupul parlamentar al PSD (Social Democrat și Umanist); Corneliu Ciontu – Grupul parlamentar al PRM; Bogdan Nicolae Niculescu Duvăz – Grupul parlamentar al Partidul Democrat;

- secretari: Tudor Mohora – Grupul parlamentar al PSD (Social Democrat și Umanist); Constantin Niț㠖 Grupul parlamentar al PSD (Social Democrat și Umanist); Nicolae Leonăchescu – Grupul parlamentar al PRM; László Borbély – Grupul parlamentar al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România;

- chestori: Alexandru Lăpușan – Grupul parlamentar al PSD (Social Democrat și Umanist); Sever Meșca – Grupul parlamentar al PRM; Andrei Ioan Chiliman – Grupul parlamentar al Partidul Național Liberal, Miron Ignat – Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Comisia pentru verificarea și numărarea voturilor a semnat și am încheiat rezultatele. Mulțumim.

Domnul Valer Dorneanu:

Și eu vă mulțumesc, stimate coleg.

Să felicităm membrii Biroului permanent care, de fapt, sunt cei ai biroului care a funcționat în sesiunea trecută, să le urăm succes și pentru a avea succes deplin îi rog să ne întâlnim chiar acum în sala Biroului permanent, pentru a stabili programul și ordinea de zi a săptămânii acesteia.

Vreau să anticipez și să vă rog ca mâine dimineață, la 8,30, să fiți prezenți în această sală.

Preconizăm, dacă Biroul permanent și Comitetul ordinii de zi va aproba, ca mâine să avem ședință în plen: 8,30 – 9,30 intervenții, potrivit Regulamentului, și în continuare ședință în plen pentru dezbaterea proiectelor care vi se vor comunica. Veți primi în seara aceasta programul de lucru și a ordinii de zi pe care noi le vom aproba.

În continuare, cei care au probleme în comisii sau în grupurile parlamentare, urmează să-și desfășoare activitatea acolo unde au de rezolvat probleme.

Vă mulțumesc. Inchei aici ședința acestei zile.

Ședința s-a încheiat la ora 17,10.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 octombrie 2019, 1:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro