Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
Legături:
florica.chereches@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Florica Cherecheș > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Florica Cherecheș (Grupul parlamentar al PNL)
Familia – punte cu trecutul și pod spre viitorul nostru
La 15 mai se sărbătorește Ziua internațională a familiei, o recunoaștere a rolului esențial pe care îl are familia în societate, căreia îi asigură perpetuarea și stabilitatea. Familia alcătuită dintr-un bărbat și o femeie constituie cel mai propice mediu pentru dezvoltarea psihosomatică a copiilor.


Dragostea și grija pe care un copil le primește de la părinții săi, îi vor da stabilitatea emoțională, identitatea și echilibrul de care are nevoie în viață, îi vor asigura viitorul social și spiritual.

Copilul învață prin imitație, astfel că modul în care părinții se vor raporta la el, îi va fi model pentru modul în care el însuși se va raporta la societate. Cel mai mare dar pe care părinții pot să îl ofere copiilor lor e buna înțelegere, armonia și dragostea dintre ei, iar societatea trebuie să asigure sprijinul de care aceștia au nevoie în diferite etape din viață.
Pentru noi, românii, familia nu este „un stil de viață”, ci este legată fundamental de rolul de părinți. Dacă acest rol esențial nu mai este luat în considerare, familia se reduce la o simplă recunoaștere guvernamentală a afecțiunii dintre doi sau mai mulți cetățeni iar conceptul de familie este diluat până acolo că nu mai poate fi recunoscut, și devine lipsit de sens.
Această familie este singura relație interumană care asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare, care asigură continuitatea poporului român, aflat într-o criză demografică fără precedent. Familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații și se bazează pe două criterii: căsătorie și descendență.
În urmă cu peste doi ani, 3 milioane de oameni au semnat pentru demararea procedurilor de revizuire a Constituției României, mai exact, pentru modificarea art. 48, alineat 1 din Constituția României. Inițiativa cetățenească dorește înlocuirea sintagmei „soți” din definiția familiei, astfel încât aceasta să devină: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”
Inițiativa celor 3 milioane de cetățeni nu are scopul de a lupta împotriva cuiva ci de a afirma ceea ce este adevărat si firesc, faptul că familia se constituie prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie, adevăr confirmat si de credința creștină. Proiectul de modificare a Constituției are drept scop protejarea unei valori importante pentru milioane de oameni. Iar în acest caz, nu e vorba de o credință oarecare ci de crezul că familia are un rol important în societate, rol în care nu poate fi substituită, acela de a crește generația de mâine.
Cetățenii au așteptat răbdători de prea multă vreme, e momentul ca și Senatul să-și dea votul pentru legea de organizare a referendumului, dând românilor ocazia de a-și exprima susținerea pentru valorile familiei.
Haideți să susținem cu toții familiile din România, să construim poduri spre viitor!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 3 iunie 2020, 16:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro