Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mara-Daniela Calista > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grup PNL)
Sistemul de Pensii – încotro?

Ca reprezentant al Partidului Național Liberal, puternic implicată în Comisia de Muncă, susțin cu tărie un sistem de pensii sustenabil, bine structurat din punct de vedere social și economic. Seniorii noștri merită toata distincția și respectul cuvenit, cu atât mai mult nu merită să fie folosiți ca masă de manevră electorală. De aceea, salut și susțin orice decizie pozitivă legată de acest subiect, atâta timp cât nu aruncăm în vâltoarea politică sistemul de pensii, trăinicia acestuia pe termen lung și ciuntirea piloanelor (de pensii) doar pentru a corecta anumite cifre pe hârtie.

Tocmai de acea, miercuri a avut loc dezbaterea PNL – “Sistemul de pensii, încotro?”. Mă bucur mult că am avut alături de noi reprezentanții Casei Naționale de Pensii, pe cei ai Asociației pentru pensii administrate privat din România, ai Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, ai Federației Naționale a Pensionarilor din România, reprezentanți sindicali și patronali direct implicați. Lucru bun, dacă stăm să ne gândim că subiectul pensiilor a ținut capul de afiș de cel puțin două ori în ultima perioadă și, din păcate, nu într-un sens pozitiv.
PNL se va implica cu toate resursele disponbile pentru a opri această hemoragie sistemică și pentru a echilibra balanța.
O serie de concluzii sunt clare: sistemul de pensii din România trebuie revizuit într-un mod unitar. Au fost prea multe legi și prea multe reveniri și adăugiri asupra Legii 263/2010, făcând-o nepredictibilă și greu de aplicat. Alte elemente importante discutate și unanim acceptate sunt principiul contributivității, alături de cel al echității, principii care nu funcționează complet pe actuala formă a Legii.
Mulțumesc tuturor participanților și mulțumesc tuturor actorilor implicați în această dezbatere. PNL se va implica în continuare pe acest subiect!
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti marți, 25 ianuarie 2022, 4:10
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro