Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Mara-Daniela Calista > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mara Calista (Grup PNL)
Ministrul Muncii umilește familiile din România

Constat, încă odată, că doamna ministru Lia Olguța Vasilescu trăiește într-o lume paralelă de unde își extrage ideile fără nicio legătură cu realitatea, altfel nu se explică ultimele declarații pe tema plafonării indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

Cum nu era de ajuns plafonarea indemnizațiilor, mamele sunt din nou umilite de ministrul Muncii și tratate ca niște asistate social de statul român, care le face un favor cu aceste indemnizații pentru care “nu contribuie nimeni în România”, după știința doamnei ministru Olguța Vasilescu.
Îi recomand doamnei ministru, ca înainte de a face astfel de afirmații publice la adresa părinților români, să mai studieze actul normativ care stipulează clar condițiile de acordare a indemnizației pentru creșterea copilului, din care citez:
“Persoanele care, în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani, respectiv trei ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară".
Cu toate modificările aduse OUG 111/2010 în ultimii ani, condiția de a fi contribuit la bugetul de stat a rămas, ceea ce înseamnă că beneficiarii indemnizațiilor de creștere a copilului au fost, în mod obligatoriu, întâi contribuabili la bugetul de stat.
Țin să-i amintesc doamnei Lia Olguța Vasilescu, ocupant vremelnic al postului de ministru, că domnia sa nu este statul, ci doar un reprezentant al lui, iar PSD nu a venit la guvernare cu căruța sa de bani din care poate să împartă cum și cui dorește. Ei doar gestionează, pentru o perioadă limitată de timp, banii României.
Ar fi cazul ca doamna ministru Lia Olguța Vasilescu să-și revizuiască atitudinea și să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute în ultimele zile, din neștiință sau cu rea voință, pe acest subiect, respectiv plata indemnizațiilor pentru creșterea copilului.
Adresa postala: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucuresti duminică, 23 ianuarie 2022, 8:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro