Curriculum Vitae
Press releases
Parliamentary activity
2016-present (dep.)
legislative initiatives
questions & interpellations
motions
speaches
voting records
wealth declaration
interest declaration
Links:
mara.calista@cdep.ro
 
You are here: Home page > Legislature 2016-present > Chamber of Deputies > Mara-Daniela Calista > Press releases Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Mara-Daniela Calista (Grup PNL)
Ziua Mondială a Asistenței Sociale

Astăzi, de Ziua Mondială a Asistenței Sociale, ne îndreptăm cu toții atenția către asistenții sociali; acei oameni care prin aceasta nobilă profesie contribuie la dezvoltarea socială și economică a familiilor și comunităților în care lucrează.

O zi dedicată asistentului social care îndeplinește o misiune specială în societate atunci când vorbim de recuperarea și reintegrarea copiilor sau persoanelor cu probleme speciale este un bun prilej de a recunoaște public importanța și complexitatea muncii lor despre care, din păcate, se știe destul de puțin în acest moment, în România.
Trebuie să recunoaștem că, într-o societate modernă, asistentul social este suportul bunăstării sociale pentru că scopul său principal este acela de a asista persoanele aflate în dificultate implicându-se în identificarea, înțelegerea, evaluarea corectă și soluționarea problemelor sociale.
Misiunea asistentului social este aceea de a ajuta oamenii în rezolvarea problemelor legate de situația lor socială sau de viața personală. El este specialistul la care se apelează atunci când avem de rezolvat o problemă socială. Avem cazuri în care asistenții sociali de profesie trăiesc împreună cu cei pe care îi asistă și consiliază, căutând calea de a-i scoate pe aceștia din starea de vulnerabilitate, înțelegând și evaluând corect, dincolo de emoții, cum pot fi soluționate problemele lor.
Orice persoană care întâmpină dificultăți în soluționarea problemelor care le afectează viața socială, de familie și profesională ar trebui să solicite suportul unui asistent social pentru ca el este adevăratul erou al schimbării atât la nivel social, cât și pentru persoanele, familiile sau comunitățile cu care lucrează.
Pentru a-și îndeplini nobila misiune, asistentul social are nevoie de suport instituțional și legislativ, de colaborare cu toți factorii decizionali, construind împreună o societate în care grija pentru fiecare cetățean al său este primordială.
* Ziua Mondială a Asistenței Sociale este un eveniment promovat de Națiunile Unite și de Federația Internațională a Asistenților Sociali. Tema din acest an a Zilei Mondiale a Asistenței Sociale este “Promovarea sustenabilității dezvoltării comunității și a mediului”.
Postal address: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucharest, Romania friday, 25 september 2020, 19:28
Telephone: +40213160300, +40214141111
E-mail: webmaster@cdep.ro