Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Nicolae-Daniel Popescu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Nicolae-Daniel POPESCU
Comunicate de presa

  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Stimate domnule prim-ministru, Ludovic Orban, stimate domnule ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, stimate domnule secretar de stat, Raed Arafat, momentan există riscul ca nordul Moldovei să devină o adevărată Lombardie a României!

Astăzi l-am rugat pe domnul prim-ministru Ludovic Orban să intervină urgent, ferm și eficient, prin trimiterea echipamentelor de protecție necesare cadrelor militare și testarea tututor cadrelor medicale din județul Suceava.

27 martie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR
Avem nevoie de măsuri urgente, ferme și eficiente împotriva răspândirii coronavirusului, altfel nordul Moldovei - în special județul Suceava - riscă să devină o adevărată Lombardie a României!

Deputatul USR, Daniel Popescu, a transmis prefectului județului Suceava solicitarea expresă de a dispune de urgență dezinfectarea spațiului public de pe întreg teritoriul județului Suceava printr-o acțiune coordonată cu cele 114 primării ale localităților din județ. Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România - printre care se numără cel puțin 70 de cadre medicale de la Spitalul Județean Suceava. Până azi, 25 martie 2020, jumătate din decesele din România din cauza coronavirusului sunt ale pacienților de la Spitalul Județean Suceava.

25 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
În astfel de momente, este nevoie să ne păstrăm calmul, rațiunea și încrederea că respectarea strictă a regulilor de igienă și a măsurilor impuse de autorități poate duce la rezolvarea acestei crize epidemic

Deputatul Daniel Popescu sprijină recomandările autorităților privind conduita socială în prevenirea răspândirii coronavirus (COVID-19) și face apel la cetățenii suceveni care revin sau doresc să revină în țară (în special din Italia, Franța, Spania sau Germania) să trateze cu maximă seriozitate și responsabilitate riscul infectării cu noul virus gripal și să se asigure că nu sunt purtători ai acestuia în colaborare cu autoritățile sanitare competente.

13 martie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR, Daniel Popescu: “Solicit Guvernului României o politică fermă pentru sprijinul românilor din nordul Bucovinei”

Deputatul bucovinean Daniel Popescu, deputat ales în circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul în afara țării și vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a participat în Cernăuți la o serie de evenimente organizate de comunitatea românească din Ucraina.

3 martie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
La patru lui de la solicitare, CNAS încă nu a implementat procedura complementară de solicitare online a Cardului european de sănătate!

Daniel Popescu, deputatul USR de diaspora, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, s-a adresat în octombrie 2019 Ministerului Sănătății pentru a solicita mai multe informații legate de cardul european de sănătate.

26 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
De ce avem nevoie de o nouă platformă online cu oferte de muncă când există deja o platformă guvernamentală funcțională -- www.posturi.gov.ro ?

În urmă cu câteva zile, surpriză-surpriză, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului României, ne-a anunțat că Guvernul lucrează la o platformă online care va face cunoscute românilor din străinătate ofertele de muncă din România.

24 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Solicit Ministerului Agriculturii clarificări imediate cu privire la acordarea derogărilor în utilizarea unor produse din categoria neonicotinoidelor!

În urma mai multor discuții și întâlniri cu apicultorii din mai multe județe ale țării, precum Suceava, Bistrița-Năsaud și Călărași, deputatul sucevean Daniel Popescu găsește absurdă decizia noului ministru al agriculturii, domnul Adrian Oros, de a autoriza utilizarea de către agricultori a pesticidelor care afectează grav albinele, în speță cele care conțin trei tipuri de neonicotinoide (imidacloprid, clotianidin și tiametoxam).

4 februarie 2020 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Marea Britanie a ieșit din UE. Deputatul Daniel Popescu îi îndeamnă pe sucevenii din UK să aplice pentru noul tip de rezidență.

Astăzi este a treia zi în care britanicii nu mai sunt în Uniunea Europeană. Parlamentarul sucevean de diaspora Daniel Popescu (http://www.daniel-popescu.ro), care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani și care cunoaște din experiență problematica din jurul Brexit-ului, îi încurajează pe toți sucevenii care intenționează să rămână în Marea Britanie și de la 1 ianuarie 2021 (după terminarea perioadei de tranziție) să facă pașii administrativi necesari pentru a se înscrie în «EU Settlement Scheme» (https://www.gov.uk/settled-status-eu-citizens-families/applying-for-settled-status), dacă nu au încă un document de rezidență sau cetățenia britanică.

3 februarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Românii din Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru Brexit

Premierul Boris Johnson și Partidul Conservator au câștigat categoric alegerile parlamentare anticipate de joi, 12 decembrie 2019, ceea ce înseamnă că viitorul Cabinet de miniștri va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană cât mai repede, și în orice condiții.

13 decembrie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Închideți Groapa de Gunoi din Pasul Mestecăniș și opriți otrăvirea localnicilor, turiștilor și mediului!

Deputatul sucevean Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru al Comisiei pentru agricultură și silvicultură, a cerut din nou în plenul Parlamentului oprirea proiectului gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș.

4 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
USR a votat pentru defeudalizarea serviciilor medical-veterinare în teritoriu

Proiectul de lege nr. 148/2019 corectează niște inechități vechi în sistemul sanitar-veterinar prin uniformizarea tipului de contract pentru realizarea unor activități veterinare în circumscripțiile veterinare și acordarea unei sume lunare de 10.000 lei pentru cabinetele veterinarilor concesionari care desfășoară un program zilnic de 8 ore și au în grijă minim 300 de unități vită mare.

3 decembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR, Daniel Popescu: USR a votat în Parlament noile modificări la Statutul personalului silvic, însă pădurarii rămân în continuare expuși la abuzurile superiorilor ierarhici

Pe fondul creșterii alarmante, în ultimii cinci ani, a agresiunilor împotriva pădurarilor, USR, prin deputatul Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a votat ca personalul silvic cu atribuții de pază să fie dotat cu armament de serviciu, letal sau neletal.

28 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Daniel Popescu (USR): Mă bucur să aflu că CNAS analizează cererea mea de a se introduce procedura de solicitare online a cardului european de sănătate

Se pare că CNAS (Casa Națională de Asigurări de Sănătate) ia în calcul - în sfârșit!! - posibilitatea de a digitaliza procedura de solicitare a cardului european de sănătate!

19 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu solicită Guvernului să pună în dezbatere o politică responsabilă în ceea ce privește managementul populației de urs brun

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a solicitat Ministerului Mediului și Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” răspunsuri privind evoluția populației de urși din județul Suceava.

15 noiembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Avem nevoie de o lege a apiculturii limpede, coerentă și ușor aplicabilă

Deputatul USR, Daniel Popescu, membru în Comisia pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice, a depus mai multe amendamente la proiectul de Lege 221/2017 pentru modificarea și completarea Legii apiculturii nr. 383/2013.

25 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Daniel Popescu a solicitat în Parlament măsuri și acțiuni urgente în vederea eradicării mafiei lemnului care distruge pădurile din Bucovina și din alte zone din țară

Deputatul sucevean Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, membru în Comisia pentru agricultură și silvicultură, a solicitat în Parlamentul României măsuri de stopare a defrișărilor ilegale din ultimii 30 de ani, precum și a acțiunilor criminale ce se derulează în acest moment în pădurile de pe întreg teritoriul României.

23 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu solicită Ministerului Sănătății să îmbunătățească procedura de autorizare a medicilor din Republica Moldova

În contextul primirii mai multor sesizări din partea unor medici specialiști din Republica Moldova, deputatului USR Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, solicită Ministerului Sănătății să îmbunătățească procedura soluționării dosarelor de autorizare a medicilor din Republica Moldova.

9 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
USR, prin vocea deputatului sucevean Daniel Popescu, solicită PSD să retrimită la Comisia pentru agricultură proiectul de lege 221/2017 care modifică și completează Legea apiculturii 383/2013

Marți, 1 octombrie 2019, PSD a organizat o dezbatere neanunțată despre proiectul de Lege 221/2017 pentru modificarea și completarea Legii apiculturii nr. 383/2013.

2 octombrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
PSD face în continuare presiuni asupra instituțiilor statului, inclusiv asupra foștilor angajați ai Autorității Electorale Permanente (AEP), de natură să afecteze legalitatea, utilitatea și credibilitatea sistemului informatic SIMPV și SICPV

Deputata PSD Lia Olguța Vasilescu, insistă să rezolve pe banii contribuabilului o problemă inexistentă de altfel și pe care PSD-ALDE a inventat-o constituind aceasta comisie de anchetă prin care PSD-ALDE caută acum să se justifice în orice mod în fața electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai, alegeri pe care chiar ei le-au organizat.

16 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
PSD continuă asaltul pentru discreditarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV)

Prin comisia de anchetă pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, “PSD-fără-ALDE” continuă asaltul pentru discreditarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) și a instituțiilor implicate în procesul electoral. PSD încearcă astfel să își acopere incompetența de organizare a alegerilor europarlamentare.

10 septembrie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu a dezbătut problemele comunității locale de la Ilva Mică (Bistrița-Năsăud)

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a participat, la mijlocul lunii august la dezbaterea publică „Problemele comunității din Ilva Mică”, organizată de USR Ilva Mică și USR Bistrița-Năsăud.

29 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu a deschis porțile unui nou birou parlamentar la Chișinău

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a inaugurat duminică, 4 august 2019, un nou birou parlamentar la Chișinău, în Republica Moldova. Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru destins și informal.

6 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu deschide un birou parlamentar la Chișinău

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea Uniunii Salvați România (USR) și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, va inaugura duminică, 4 august 2019, începând cu ora 11.00, un nou birou parlamentar în Chișinău, Republica Moldova.

1 august 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
UK are un nou prim ministru. Românii din Marea Britanie trebuie să continue să aplice pentru noul tip de rezidență.

Marea Britanie are un nou prim-ministru, Boris Johnson, și un nou cabinet de miniștri care favorizează ieșirea acesteia din Uniunea Europeană cât mai repede, și în orice condiții.

25 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
CFR Marfă are nevoie urgentă de restructurare și revitalizare pentru a putea redeveni o companie profitabilă, care își respectă angajații

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a transmis către Ministerul Transporturilor o interpelare prin care solicita o serie de clarificări referitoare la stadiul plăților pentru orele suplimentare prestate de angajații Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă (CFR Marfă) în cursul ultimilor doi ani, având în vedere întârzierile care s-au raportat în presă și la cabinetele parlamentare din teritoriu.

24 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu atrage atenția Ministerul Sănătății cu privire la gradul foarte redus de ocupare a posturilor de medici din unele spitale din România și solicită Guvernului măsuri urgențe de remediere a acestei situații

Deputatul USR Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a interpelat Ministerul Sănătății pentru a solicita o serie de informații referitoare la deficitul de medici specialiști cu care se confruntă România în ultimii ani și cu privire la măsurile pe care Ministerul le are în vedere pentru reducerea acestui deficit.

În răspunsul formulat, Ministerul a prezentat situația privind gradul de ocupare a posturilor de medici la nivelul fiecărui județ din România. Pe baza analizei acesteia, din care reiese starea alarmantă a mai multor unități spitalicești din România, deputatul USR solicită Guvernului măsuri concrete și imediate de redresare a acestei situații. [...]

22 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Parlamentarii USR au discutat cu reprezentanții Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului

Deputatul Daniel Popescu și senatorul George Dircă au avut, miercuri, o întrevedere cu reprezentanții Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului (ODIHR). Parlamentarii USR au prezentat oficialilor europeni principalele îngrijorări privind sistemul electoral din România, dar și proiectele de lege depuse de Uniunea Salvați România pentru reformarea sistemului și pentru ca cetățenii români să poată vota mai ușor și să poată alege dintr-o paletă mai largă de opțiuni.

17 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
PSD-ALDE continuă asaltul pentru eliminarea SIMPV prin crearea unui “soft paralel” celui realizat de STS și care a funcționat în timpul alegerilor.

Propunerea președintelui Comisiei parlamentare de anchetă pentru alegerile din 26 mai 2019 pentru crearea unui grup de experți IT care să analizeze datele din SIMPV s-a dovedit a fi o marotă prin care membrii Comisiei au fost induși în eroare, iar adevăratul scop al grupului de experți IT pare a fi să realizeze un soft paralel și nicidecum cel enunțat în Regulament. Prin urmare USR consideră că acest nou soft nu poate avea putere probatorie.

12 iulie 2019 detalii
  
COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
PSD-ALDE vor să creeze ”softul paralel” pentru fraudarea alegerilor

A treia zi de audieri în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai confirmă suspiciunile USR că PSD-ALDE vor să discrediteze Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) astfel încât să manipuleze rezultatele viitoarelor alegeri.

10 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

USR solicită demisia ministrului de externe Teodor Meleșcanu pentru organizarea defectuoasă a alegerilor din Diaspora. Reprezentantul Ministerului Afacerilor de Externe a demonstrat eșecul PSD și ALDE de a crea un cadru legislativ adecvat al procesului de votare in Diaspora.

10 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR de Diaspora Daniel Popescu: PSD și ALDE caută să învinuiască Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru eșecul coaliției de guvernare de a îmbunătăți legislația electorală și procesul electoral

Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, secretar al Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia derulării procesului electoral la alegerile din 26 mai 2019 a afirmat că una dintre mizele PSD-ALDE este să scoată STS din schema gestionării Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV).

10 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR de Diaspora, Daniel Popescu, susține că PSD și ALDE caută să se justifice, în orice mod, în fața electoratului lor pentru faptul că au pierdut alegerile din 26 mai

Parlamentarul sucevean Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și secretar al Comisiei de anchetă privind alegerile din 26 mai a afirmat că PSD-ALDE nu vor să se afle adevărul despre blocarea votului românilor din Diaspora. PSD-ALDE centrează, dă și cu capul, și acuză că mingea e afară din joc.

Deputatul Daniel Popescu împreună cu senatorul Silvia Dinică, reprezentanți ai Uniunii Salvați România în Comisia de anchetă privind alegerile din 26 mai, au propus în prima ședință oficială a structurii prezidate de ex-ministrul Lia Olguța Vasilescu (PSD) completarea obiectivelor Comisiei cu puncte care vizează inclusiv îngrădirea dreptului la vot al cetățenilor din Diaspora. [...]

9 iulie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu readuce în atenția Parlamentului și a opiniei publice proiectul absurd al gropii de gunoi din pasul bucovinean Mestecăniș

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, ia act cu surprindere și dezamăgire de faptul că procesul privind amplasamentul depozitului de gunoi de la Pojorâta, județul Suceava, va fi reluat de la zero.

27 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grupul parlamentar al PMP)
Integrarea comunității românești în Portugalia, model pe care ni-l dorim aplicat și de alte state cu concentrație mare de români

O delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, compusă din președintele Comisiei, domnul deputat Constantin Codreanu, vicepreședintele Comisiei, domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu, și doamna deputat Angelica Fădor, membru, a întreprins, în perioada 11-14 iunie 2019, o vizită de lucru în Portugalia.

19 iunie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu deschide un nou birou parlamentar la Vatra Dornei

Daniel Popescu, deputat în Parlamentul României din partea USR, originar din județul Suceava și ales în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a inaugurat duminică, 9 iunie, un nou birou parlamentat în municipiul Vatra Dornei.

10 iunie 2019 detalii
  MESAJ PENTRU ROMÂNII ORTODOCȘI
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Fie că suntem departe de țară sau în inima ei, fie că ne despart nu doar distanțele, dar și viziunile, opiniile și perspectivele asupra vieții, nivelul de trai și șansele de dezvoltare personală și profesională, în aceste zile, noi, românii ortodocși de pretutindeni, suntem cu toții uniți sub stindardul unei singure credințe mântuitoare. Cu ocazia zilelor pascale, urez tuturor românilor ortodocși din țară și din diaspora „Sărbători cu pace și bucurie!” Hristos a Înviat!

25 aprilie 2019
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Mesajul Deputatului Daniel Popescu pentru credincioșii romano-catolici, evanghelici și reformați cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști

Sfintele Sărbători de Paști sunt cele mai importante sărbători de peste an pentru toate confesiunile creștine. Fie că suntem ortodocși, catolici, protestanți sau de altă confesiune, ceea ce ne unește în această perioadă depășește cu prisosință ceea ce ne dezbină: credința în Unul Dumnezeu și în Iisus Hristos, Fiul Său Cel Înviat, care ne-a adus nouă vestea Mântuirii și a Vieții celei veșnice.

19 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Daniel Popescu a efectuat o vizită de documentare la groapa de gunoi din pasul bucovinean Mestecăniș

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a efectuat, în zilele de 12 și 13 aprilie, o vizită de documentare la groapa de gunoi din pasul Mestecăniș. Obiectivul acestei vizite a fost acela de a observa starea în care se află această zonă din punctul de vedere al protecției mediului și de a discuta cu cei care ar fi direct afectați de acest proiect despre acțiunile care pot fi întreprinse în sprijinul cauzei lor.

17 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Daniel Popescu: vrem legături și conexiuni cu aeroportul ca în statele civilizate, ca afară! Proiectul privind legătura feroviară dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni trenează de prea mult timp

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a vorbit de la tribuna Parlamentului despre proiectul de legătură feroviară între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni, un proiect extrem de important pentru transportul din București.

12 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Daniel Popescu a solicitat Guvernului măsuri urgente pentru Poșta Română, în trei direcții prioritare: condiții mai bune de muncă, modernizarea oficiilor poștale și salarizare corespunzătoare
Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a susținut în Parlamentul României o declarație politică, prin care a adus în atenția colegilor deputați situația lamentabilă în care continuă să se afle Poșta Română.

Deputatul a atras atenția colegilor săi asupra problemelor reale cu care se confruntă această companie și a solicitat Guvernului măsuri urgente în trei direcții prioritare: condiții mai bune de muncă, modernizarea oficiilor poștale și salarizare corespunzătoare. [...]

3 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Brexit: un divorț complicat. Deputatul Daniel Popescu îndeamnă românii din UK să aplice pentru obținerea noului tip de rezidență.

Parlamentarul de diaspora Daniel Popescu, care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani, continuă seria de informări privind problematica din jurul Brexit-ului și consideră că românii trebuie informați corect și cu claritate despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele pe care acesta le are asupra celor care muncesc sau studiază în UK.

1 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Aduc în atenția deputaților dosarul absurd al unei gropi de gunoi construite cu fonduri europene în pasul bucovinean Mestecăniș

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a adus în atenția colegilor deputați situația absurdă și eminamente contrară oricărui principiu ecologic și turistic, legată de construcția unei gropi de gunoi în pasul bucovinean Mestecăniș.

1 aprilie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu a interpelat Ministerul Sănătății în legătură cu situația deficitului de medici specialiști români și stadiul soluționării dosarelor de autorizare a medicilor din Republica Moldova

Deputatul USR Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a interpelat Ministerul Sănătății pentru a solicita o serie de informații referitoare la deficitul de medici specialiști cu care se confruntă România în ultimii ani și cu privire la măsurile pe care ministerul le are în vedere pentru reducerea acestuia.

18 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, domnul deputat Constantin Codreanu (Grupul parlamentar al PMP)
”Românii din Bulgaria trebuie să se bucure de aceleași drepturi de care se bucură bulgarii din România”

În perioada 13-14 martie 2019, o delegație a Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării din Camera Deputaților, a efectuat o vizită de lucru în Republica Bulgaria, având întâlniri cu reprezentanți ai etnicilor români din Vidin, dar și cu omologi de la Sofia. Delegația de la București a fost formată din președintele Comisiei, Constantin CODREANU (PMP), vicepreședintele Nicolae-Daniel POPESCU (USR) și secretarul Dumitru LUPESCU (USR), însoțită de Excelența Sa Ion GÂLEA, Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Bulgaria.

15 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Solicit Guvernului introducerea sistemului de vot electronic pentru românii din afara granițelor țării

Parlamentarul Daniel Popescu, ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a afirmat că statul român are obligația morală și legală să asigure exercitarea dreptului constituțional de a vota în condiții decente și fără impedimente.

6 martie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Deputatul de Diaspora, Daniel Popescu, vicepreședintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a solicitat în Camera Deputaților dinamizarea adoptării Proiectului de lege nr. 575/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative care cuprind dispoziții privind evidența persoanelor și actele de identitate ale cetățenilor români, care este blocat de un an de zile în Comisia pentru administrație publică a Camerei Deputaților (Cameră decizională în acest caz).

20 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu susține o serie de amendamente la proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019 în urma consultărilor cu românii din străinătate, dar și cu reprezentanți ai unor asociații și cu mai multe autorități publice locale din județul Suceava

Parlamentarul USR Daniel Popescu, originar din județul Suceava și ales deputat în Circumscripția nr. 43 - Diaspora, în prezent vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării și membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, a formulat o serie de amendamente la proiectul Legii Bugetului de stat pentru anul 2019, pe baza consultărilor pe care le-a avut cu românii din țară și din străinătate, cu reprezentanții unor asociații, dar și cu mai multe autorități publice locale din județul Suceava.

12 februarie 2019 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR, Daniel Popescu, a susținut în Camera Deputaților cauza localităților sucevene afectate de proiectul păgubos „Utilități și mediu la standarde europene”

Miercuri, 6 februarie 2019, deputatul USR, Daniel Popescu, ales în circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut în Camera Deputaților o declarație politică, în care a prezentat situația revoltătoare în care se găsesc 60 de localități din Suceava, care s-au asociat în 2004 pentru implementarea proiectului „Utilități și mediu la standarde europene”.

6 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Crescătorilor de Albine (ACA) - filiala Bistrița, pentru a discuta despre principalele provocări din domeniu și pentru a identifica soluții împreună cu aceștia

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în circumscripția electorală nr. 43 - Diaspora și vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a participat la o vizită de informare și de lucru la sediul Asociației Crescătorilor de Albine (ACA) - filiala Bistrița, pentru a discuta despre principalele provocări cu care se confruntă apicultorii bistrițeni.

1 februarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu monitorizează permanent procesul Brexit-ului și îi asigură pe cetățenii români din Marea Britanie de sprijinul său pentru o informare corectă și obiectivă a acestora

Deputatul USR Daniel Popescu, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, îi asigură pe cetățenii români din Marea Britanie de monitorizarea permanentă privind procesul Brexit-ul și dă asigurări că - în momentul de față - nu sunt motive reale de îngrijorare.

30 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu deschide un nou birou parlamentar la Câmpulung Moldovenesc

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a inaugurat ieri în municipiul Câmpulung Moldovenesc al doilea birou parlamentar din județul Suceava. Acesta se află pe str. Theodor Stefanelli, nr. 2, et. 1, cam. 8, și este deschis de luni până vineri, între orele 10.00 și 15.00. Deputatul USR îi așteaptă pe toți cetățenii care doresc să i se adreseze în legătură cu problemele cu care se confruntă.

28 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ

Deputatul câmpulungean, Daniel Popescu, a alertat Consiliul Județean Suceava în legătură cu practicile ilegale adoptate de taximetriști în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a transmis în data de 17 ianuarie o informare către Consiliul Județean Suceava, prin care a atras atenția autorităților cu privire la practicile ilegale de care se fac responsabili taximetriștii care deservesc Aeroportul Internațional “Ștefan cel Mare” din Suceava.

17 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Brexit-ul pe înțelesul tuturor: ce este și cum ne afectează

Parlamentarul USR de Diaspora, Daniel Popescu, care a locuit și profesat pe teritoriul britanic mai bine de 10 ani și care cunoaște din experiență problematica din jurul Brexit-ului, consideră că românii trebuie informați corect și cu claritate despre procesul de retragere al Regatului Unit din Uniunea Europeană și despre consecințele pe care acesta le are asupra celor care muncesc sau studiază acolo și asupra celor care intenționează să emigreze în UK.

16 ianuarie 2019 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul sucevean USR, Daniel Popescu, a solicitat Ministerului Afacerilor Interne date cu privire la numărul de copii români născuți în afara țării în perioada 2007-2018

Deputatul USR, Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a interpelat Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu numărul de certificate de naștere emise pentru copiii născuți din cel puțin un cetățean român în diaspora din anul 2007 și până în prezent. Răspunsul primit din partea Ministerului Afacerilor Interne conține o serie de informații relevante pentru opinia publică, care merită prezentate.

20 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu interpelează Ministerul Educației în legătură cu situația materială a școlilor și grădinițelor din Suceava

Deputatul USR Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, a transmis o interpelare către Ministerul Educației Naționale, pentru a afla mai multe informații despre situația unităților școlare pre-universitare de pe teritoriul județului Suceava, în ceea ce privește dotările de care dispun și gradul lor de pregătire pentru anotimpul rece. Răspunsul primit din partea Ministerului Educației Naționale prezintă o serie de informații care merită transmise publicului, spre o mai bună informare a acestuia.

12 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR)

Duminică, 11 noiembrie 2018, domnii deputați Daniel Popescu și Dumitru Lupescu (Grupul parlamentar al USR) au reprezentat Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților la ceremonia dedicată Zilei Veteranilor, care a avut loc la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veteranii din teatrele de operații de la Mănăstirea Dealu din municipiul Târgoviște.

12 noiembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul Nicolae-Daniel Popescu lansează o nouă soluție de comunicare și interacțiune cu cetățenii din țară și din diaspora: biroul parlamentar online
25 octombrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Este nevoie ca instituțiile competente să evalueze deficitul de forță de muncă din România în contextul emigrației masive cu care s-a confruntat țara noastră în ultimii 10 ani!

10 octombrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

În perioada 24-26 iunie 2018 s-a desfășurat, la Skopje, în Macedonia, reuniunea anuală a Comisiilor pentru apărare și securitate din Balcanii de Vest, eveniment organizat de Centrul pentru cooperare în domeniul securității – RACVIAC, în cooperare cu Adunarea Națională a Macedoniei, Centrul de la Geneva pentru controlul democratic al forțelor armate – DCAF și misiunea OSCE din Macedonia. Din partea Parlamentului României a participat domnul deputat Nicolae Daniel Popescu, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților.

28 iunie 2018 detalii
  SCRISOARE DESCHISĂ
primită de la domnul deputat Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
Deputatul USR Daniel Popescu i-a transmis o scrisoare liderului de grup al PSD în care îi cere revocarea lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

În scrisoare este invocat Codul de conduită al deputaților și senatorilor care obligă parlamentarii “să acționeze cu onoare și disciplină ținând cont de principiile separației și echilibrului puterilor în stat, transparenței, probității morale, responsabilității și respectării reputației.” [...]

27 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)

Domnul Nicolae-Daniel Popescu, deputat USR în Circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut în Parlament o declarație politică legată de construcția autostrăzii A8 Târgu Mureș - Iași - Ungheni, aflată în prezent în faza studiului de fezabilitate. Domnul deputat a vorbit despre nevoia de a urgenta construcția acestei autostrăzi, întrucât are o importanță vitală pentru dezvoltarea regiunii Moldovei.

8 iunie 2018 detalii
   COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae Daniel Popescu (Grupul parlamentar al USR)
“O comunitate românească mai informată și mai unită înseamnă o comunitate mai puternică!”

Miercuri, 4 aprilie 2018, deputatul Nicolae-Daniel Popescu, secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a organizat, în colaborare cu Consiliul din Brent, primul atelier legislativ și de informare din Marea Britanie. Acesta a avut ca temă principală participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din Marea Britanie, însă au fost abordate și chestiuni legate de votul prin corespondență la alegerile din România și reprezentarea diasporei în forul legislativ național.

10 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Susțin programul de tabere „ARC” Centenar, ediția 2018!

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, va susține și promova programul de tabere „ARC” Centenar, ediția 2018, recent lansat în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni.

30 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)

Miercuri, 28 martie 2018 domnul Nicolae-Daniel Popescu, deputat USR în Circumscripția electorală nr. 43 Diaspora, a susținut în Parlament o declarație politică pe tema traficului de persoane. Domnul deputat a atras atenția asupra faptului că România este pe primul loc în rândul țărilor europene cu privire la numărul de victime ale traficului de persoane. Ca atare, se impun măsuri urgente de prevenire, combatere și sancționare a acestui fenomen. Fără o implicare mai activă din partea autorităților române pe toate cele trei paliere de acțiune, acest fenomen va continua să facă victime mai ales în rândul celor mai vulnerabili - femei și copii.

28 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Românii din Marea Britanie sunt invitați la primul atelier legislativ organizat în Londra

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, urmează să organizeze miercuri, 4 aprilie 2018, între orele 18:30 - 20.30, în Brent (Londra) primul atelierul legislativ dedicat românilor din Marea Britanie.

Evenimentul va avea loc la Brent Civic Centre, Marriage Room, Engineers Way, Wembley, HA9 0FJ. Printre temele care vor fi aduse în discuție se numără: participarea cetățenilor români la viața politică și la procesele electorale din țările în care s-au stabilit, votul prin corespondență pentru românii din afara granițelor, precum și reprezentarea diasporei în Parlamentul României. [...]

23 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Susțin introducerea de criterii clare și corecte privind acordarea de burse de studii etnicilor români din comunitățile aflate jurul granițelor României!

Deputatul USR Nicolae-Daniel Popescu, ales în Circumscripția electorală nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul și reședința în afara țării, aduce clarificări cu privire la votul său în contextul dezbaterilor privitoare la amendamentele aduse la Legea nr. 299/2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni. Deputatul USR nu consideră necesară și oportună introducerea în această lege a obligativității unui curs de istorie, cultură și civilizație românească, care să fie adresat bursierilor statului român aparținând comunităților românești din afara granițelor, dar susține aplicarea unor criterii clare, stricte și obiective de evaluare și acordare a burselor către etnicii români de peste hotare.

20 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Nicolae-Daniel Popescu (Grup USR)
Site-ul dedicat Centenarului Marii Uniri este neactualizat de aproape un an

Parlamentarul USR Nicolae-Daniel Popescu, deputat de diaspora și secretar al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, a atras atenția Guvernului României asupra lipsei de informații actualizate pe site-ul http://centenar.gov.ro chiar în anul care marchează Centenarul Marii Uniri.

14 martie 2018 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 4 aprilie 2020, 0:24
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro