Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grupul parlamentar al PNL)
”Criteriile de evaluare la concursul pentru posturi de inginer silvic stagiar încalcă principiile egalității de șanse”

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a scos la concurs posturi de inginer silvic stagiar la sfârșitul lunii octombrie anul curent.

Criteriile de evaluare publicate încalcă însă principiile egalității de șanse. Din anunțul publicat, aflăm că o pondere de 15% din punctajul final al candidatului este acordată cifrei de școlarizare a unității de învățământ pe care a absolvit-o candidatul, iar alte 15 % vechimii acestei unități de învățământ. Practic, o treime din nota finală este acordată pe criterii discriminatorii, care nu au nimic de a face cu pregătirea profesională a candidatului, cu expertiza și cunoștințele sale. Astfel de practici de restrângere, de îngrădire a drepturilor candidaților, trebuie să fie eliminate, iar în cazul apariției lor, este absolut necesară sesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. Lezarea drepturilor din domeniul muncii ale cetățenilor este o abatere gravă și se poate solda și cu plângeri către instanțele judecătorești competente. Cu toții avem dreptul la șanse egale și voi susține orice campanie de informare și conștientizare a populației cu privire la combaterea discriminării de orice natură.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 14:51
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro