Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)
Comisia pentru industrii și servicii respinge e-mobilitatea

Proiectul de Lege privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehicule electrice a primit vot nefavorabil în ședința Comisiei pentru industrii și servicii. Aceasta stabilește obiective clare, pe termen scurt, astfel încât trecerea către e-mobilitate să se alinieze la tendințele europene.

În contextul problemelor de mediu cu care se confruntă zonele urbane din România, a nu susține dezvoltarea introducerii vechiculelor electrice denotă o acută lipsă de interes față de oportunitatea de a rezolva efectele negative asociate mijloacelor clasice de transport. Deputații coaliției PSD-ALDE nu au înțeles că beneficiile sprijinirii mobilității electrice vor depăși rapid costurile, impactul pozitiv asupra sănătății populației și asupra factorilor de mediu fiind evident.
Propunerea legislativă urmează să primească aviz din partea Comisiei juridice, de disciplină și imunități și, după întocmirea raportului, să fie dezbătută în plenul Camerei Deputaților. Depinde de coaliția PSD-ALDE ca avantajele vehiculelor electrice să nu devină o oportunitate ratată.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 13:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro