Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Aurel Varga (Grupul parlamentar al PNL)
PSD-ALDE - dispreț și nepăsare cinică față de ariile naturale protejate
PSD-ALDE împinge România către o nouă situație de infringement. Majoritatea parlamentară a adoptat în ședința de miercuri, 16 mai, proiectul de lege pentru modificarea și completarea serviciilor comunitare de utilități publice nr.51/2006, adică inițiativa în interes personal a senatorului PSD Savin Emanoil.


Sub pretextul îngrijorării față de populația aflată în zone din ariile protejate, care nu beneficiază de servicii de utilități publice, PSD-ALDE a dat liber la șantiere în aceste zone, permițând scoaterea definitivă a terenurilor din fondul forestier aferente acestor lucrări. Și pentru “a veni în sprijinul beneficiarului (!)”, inițiatorul consideră că “este oportun ca scoaterea definitivă a terenurilor forestiere proprietate publică a statelor și a unităților administrativ-teritoriale să se realizeze fără plata obligațiilor bănești” prevăzute de lege.

Deși asigurarea serviciilor de utilitate publică era reglementată prin legislația specifică ariilor naturale protejate, parlamentarii PSD-ALDE, alături de UDMR și PMP, au ales să nesocotească cu bună știință și cinism directivele europene și să permită scoaterea de suprafețe de teren din fondul forestier protejat, fără compensații financiare și pe termen nelimitat.
Alături de colegii mei, am votat împotriva acestui proiect de lege, ca și în cazul proiectului de lege prin care PSD-ALDE a permis dezvoltarea de proiecte miniere în arii naturale protejate. Dreptul la un mediu sănătos și menținerea echilibrului ecologic în procesul de dezvoltare economică sunt garantate prin Constituție. Prin aceste două legi adoptate, coaliția PSD-ALDE își manifestă încă o dată disprețul și nepăsarea cinică față de mediu și, implicit, față de sănătatea cetățenilor României.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 aprilie 2021, 12:05
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro