Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Apele și pădurile lăsate pe mâna unui subinginer mecanic

Miniștrii din cel de-al treilea guvern PSD au fost audiați de către Comisiile reunite ale Parlamentului. Astfel, în calitate de membru al Comisiei pentru mediu și echilibru ecologic a Camerei Deputaților, m-am aflat astăzi în fața ministrului propus pentru a gestiona domeniul apelor și pădurilor – domnul Ioan Deneș.

Numele viitorului ministru al Apelor și Pădurilor se cunoaște încă de la începutul anului, când doamna Doina Pană a demisionat. M-am gândit că, la aproape o lună de la acel moment, domnul Ioan Deneș a reușit să înțeleagă cât de cât problemele domeniilor pe care le va conduce în următorii ani și va putea să ne prezinte soluții concrete pentru rezolvarea acestora.
M-am înșelat însă și am constatat dezamăgit că domnul Ioan Deneș este un demn succesor al doamnei Doina Pană și, în afară de aceasta, nu îl mai „recomandă” nimic – nici pregătirea profesională, nici modul în care s-a prezentat azi în fața comisiei. A venit cu explicații puerile privind structura și obiectul de activitate al Ministerului Apelor și Pădurilor, ne-a comunicat că ar trebui să existe o abordare globală de prevenire a inundațiilor (!) și că nu au existat defrișări ale pădurilor, ci doar tăieri ilegale, pentru stoparea cărora însă nu a propus nimic concret. Răspunsurile bâjbâite la întrebările membrilor Comisiei au culminat cu solicitarea penibilă de „a-l lăsa să ne răspundă în scris”.
Așadar, urmează zile dificile pentru domeniul ape-păduri. La conducerea unui minister cu obiect de activitate strategic se va afla un personaj ignorant. Domnul Ioan Deneș, viitor ministru al Apelor și Pădurilor, nu a putut nici măcar să citească din capitolul dedicat domeniului în Programul de guvernare PSD, darămite să și-l asume. Dar știm deja toți că aceasta nu este o noutate când vine vorba de partidul de guvernare – măsurile concrete rămân doar pe hârtie.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 16:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro