Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL):“Alba-neagra” taxelor Coaliției PSD-ALDE

Dacă la 1 februarie 2017, Guvernul PSD-ALDE se lăuda cu eliminarea a peste o sută de taxe, iată că, la nouă luni de la această „realizare”, aceeași coaliție joacă „alba-neagra” cu noi taxe, constrânsă fiind de deficitul bugetar uriaș, ce caracterizează România la această dată. Eurostat a confirmat - țara noastră a înregistrat cel mai mare deficit bugetar din Uniunea Europeană, adică 4,1% din PIB în trimestrul II al anului 2017.

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că, în cel mult trei săptămâni, se va pune în dezbatere forma finală a noii taxe auto, urmând ca aceasta să se plătească de la începutul anului viitor. Lăsând la o parte exprimarea defectuoasă a doamnei ministru, care a declarat că „nu va fi o taxă sau un impozit”, dar vehiculele „vor fi taxate”, îi aduc în atenție doamnei ministru că, în conformitate cu prevederile Constituției României (art.56), cetățenii contribuie numai prin impozite și taxe la cheltuielile publice, orice altă formă de plată fiind deci neconstituțională.
Pe de altă parte, în Programul de guvernare 2017 – 2020 al PSD nu este prevăzută introducerea vreunei taxe în acest sens. Astfel, se dovedește încă o dată că promisiunile PSD rămân strict electorale, iar interesul coaliției PSD-ALDE rămâne strict partinic.
În acest timp, orașele României sunt sufocate de emisiile mașinilor second-hand, al căror număr au atins un record istoric, în primele nouă luni ale acestui an fiind importate aproximativ 400.000 de astfel de mașini. Și, din păcate, atât dezastrul economic, cât și poluarea excesivă a aerului, ce va duce la intrarea României în infringement, vor fi suportate de cetățenii români.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 16:31
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro