Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Parlamentarii coaliției de guvernare refuză măsuri de reducere a poluării aerului”

Deputatul liberal Glad Varga condamnă, încă o dată, ceea ce a devenit deja o modalitate obișnuită de lucru a comisiilor pentru buget din Parlament și anume refuzul oricărei inițiative legislative care nu aduce un beneficiu direct coaliției aflată la guvernare, pe motivul „nu se poate, nu sunt bani”.

Luni, 3 octombrie 2017, Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului a hotărât adoptarea unui aviz negativ în ceea ce privește propunerea legislativă privind asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele electrice.
„Atrag atenția că, în comunicarea de astăzi cu privire la pachetul de proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor din luna octombrie, Comisia Europeană a solicitat României să comunice măsurile de reducere a emisiilor de vapori de benzină, în conformitate cu normele UE privind calitatea aerului. Reamintesc totodată și că România se află pe primele locuri în clasamentul european în ceea ce privește poluarea atmosferică, cu cel puțin trei orașe mari (Iași, Brașov și București), care nu respectă standardele de calitate a aerului și pentru care există o mare probabilitate să plătim penalități, ca urmare a sancțiunilor din partea Comisiei Europene”, a declarat deputatul Varga.
“Vehiculele electrice constituie o soluție viabilă și de viitor care contribuie, fără îndoială, la reducerea poluării aerului și, implicit, la scăderea efectelor acesteia asupra sănătății publice. Politicienii aflați la putere trebuie să se îndrepte cu seriozitate către problemele stringente de mediu, pentru care executivul european a cerut măsuri urgente. În caz contrar, România riscă să intre în infringement și să plătească sume foarte mari, la care guvernul nu va mai putea răspunde cu ”, încheie deputatul liberal Glad Varga.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 aprilie 2021, 11:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro