Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Glad Varga (PNL): „Încă o dovadă a neputinței și dezinteresului PSD: Vrancea a primit 4,2 milioane Euro pentru centenar, Aradul sau Alba Iulia au primit zero lei”

Deputatul PNL Glad Varga acuză guvernarea PSD- ALDE, în spetă și pe Parlamentarii PSD arădeni, că au scos Aradul de pe harta Centenarului Marii Uniri, conform ordinelor conducerii centrale a partidului, de a marginaliza județele care nu sunt conduse de către ei.

„Conform unei Hotărâri publicate în Monitorul Oficial, județul Vrancea a primit 4,2 milioane de euro , din fondul de rezervă al Guvernului, pentru „Centenarul Primului Război Mondial“. Cu acești bani, Consiliul Județean Vrancea nu doar că va desfășura manifestări comemorative pentru a marca Centenarul Primului Război Mondial, va restaura și reabilita monumente, ci va finanța o serie de lucrări de interes public, cum ar fi construirea de poduri, asfaltări de drumuri și înființarea unor parcuri. Prin contrast, Aradul a fost scos de pe harta Centenarului Marii Uniri, inclusiv prin voturile parlamentarilor PSD de Arad, care, în loc să fie alături de noi, cei de la PNL, în încercarea de a reintroduce Aradul în acest circuit, au preferat să lase județul la mila Guvernului și conducerii centrale a PSD, doar pentru că nu îl conduc ei. După ce au susținut că Departamentul Centenar va aloca Aradului banii necesari, iată că acum vor să reorganizeze acest departament, pentru ca Guvernul să poată da bani doar acolo unde conduc baronii roșii. Solicităm Ministerului Culturii să aibă în vedere că la Arad problema Monumentului Marii Uniri nu este rezolvată, răspunsurile la interpelări sunt ocolitoare, evazive, de genul știm care este situația, dar nu avem ce face.
PNL Arad va face tot ceea ce este omenește posibil ca Aradul să poată cinsti așa cum se cuvine memoria corifeilor Marii Uniri, pentru că este inadmisibil ca promotorul acesteia să fie lăsat în umbră, uitat și umilit, cu sprijinul celor pe care arădenii i-au trimis în Parlamentul României. Aceștia, însă, au dovedit că nu i-a interesat decât să ajungă acolo, pentru a sluji interesele proprii și pe cele ale șefilor de partid”, declară deputatul PNL Glad Varga.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 14:26
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro