Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
“PSD a ajuns la fundul sacului... cu promisiuni!”

Deputatul Glad Varga consideră că propaganda electorală făcută de PSD în ultimele 12 luni, cu nenumărate anunțuri populiste, începe acum să-și arate și cealaltă față.

„Cu șase luni de campanie electorală și alte șase luni de guvernare, PSD și-a atins limita incompetenței. Cel mai bun exemplu este cel al Legii privind salarizarea unitară. Suntem cu legea pe masă și primim semnale de la Guvern că nu sunt fonduri pentru a susține majorările salariale. Nu sunt fonduri acum, la jumătatea exercițiului bugetar, care de la început a ridicat suspiciuni că este dificil de realizat. Ce facem anul viitor, peste doi ani, având tot bugete imprevizibile? Decizia majorării salariilor nu trebuie să fie una făcută pe un an sau doi, ci pe termen lung, cu susținere bugetară. Altfel, riscăm să avem parte de o nouă criză economică”, a afirmat Glad Varga.
„Sigur, orice politician își dorește un nivel de trai ridicat, salarii mai mari pentru cetățeni, în special în domenii vulnerabile precum Sănătatea sau Educația. Dar aceste majorări salariale trebuie să aibă o susținere bugetară și, mai ales, trebuie să urmărească o anumită echitate, un echilibru. PNL a avut câteva propuneri, transformate în amendamente, prin care să asigurăm acest echilibru”, a completat Glad Varga.
„Am votat «pentru» la Legea salarizării unitare, întrucât o astfel de lege este necesară. Dar o Lege care într-adevăr să aducă echitate și echilibru în sectorul bugetar. Dacă PSD și-ar fi dorit cu adevărat o astfel de lege ar fi ținut cont și de aspectele ridicate de PNL. Dar, PSD a demonstrat, în acest an de propagandă continuă, că nu își dorește cu adevărat decât să puncteze la capitolul «populism», să distragă atenția cetățenilor de la alte manevre politice, gen Ordonanța 13. Acum, se pare că PSD a ajuns la fundul sacului cu promisiuni”, este concluzia deputatului liberal.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 13:47
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro