Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
Ministerul Mediului este dezinteresat de programele de împădurire!

Codul Silvic prevede împădurirea a 2 milioane ha terenuri cu altă destinație decât cea silvică până în 2035, doar că programele de împădurire existente, și așa deficitare, întâmpină dificultăți, printre altele și din cauza lipsei de colaborare dintre instituțiile cu responsabilități în domeniu.

Răspunsul evaziv al ministrului Mediului la întrebarea mea privind efectuarea plăților datorate către prestatorii de servicii în silvicultură pentru împăduririle realizate, mă face să cred că situația persistă. Mai mult, deși suntem asigurați că procedurile interne pentru implementarea proiectelor au fost revizuite și simplificate, serviciul a fost reorganizat, totuși, la nivelul Administrației Fondului pentru Mediu nu există personal specializat pentru implementarea proiectelor de împădurire:
„Administrația Fondului pentru Mediu a întreprins în anul 2016 demersuri pentru cooptarea personalului specializat în cadrul echipei de implementare, primind răspuns negativ din partea Direcției Păduri a Ministerului Mediului și Romsilva”.
Administrația Fondului pentru Mediu este un organ de specialitate al administrației publice centrale, în coordonarea Ministerului Mediului. Ce așteptări putem avea de la o autoritate publică centrală care refuză sprijinul unei instituții din coordonarea sa? Și cum să mai sperăm la împăduriri de aproape 100.000 ha/an, dacă la acest moment unul dintre puținele programe de împădurire este implementat de un sistem disfuncțional, cu AFM sub coordonarea Ministerului Mediului și domeniul pădurilor reglementat de Ministerul Apelor și Pădurilor?
Aici puteți vedea răspunsul la intrebare:
http://www.cdep.ro/pls/parlam/interpelari2015.detalii?idi=47547&idl=1
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 18 aprilie 2021, 10:42
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro