Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Securitatea împotriva incendiilor trebuie tratată cu maximă responsabilitate!”

Am adresat premierului Grindeanu o întrebare privind prorogarea termenului pentru apărarea împotriva incendiilor.

Zilnic aflăm de clădiri, spații comerciale, locuințe, terenuri care sunt distruse total sau parțial de flăcările incendiilor. Suntem deja în situația în care problema lipsei de profesionalism și competență a guvernanților pune în pericol viața românilor și integritatea bunurilor.
Consider că este necesar ca prim-ministrul Grindeanu să precizeze dacă actualul guvern are în vedere prelungirea termenului de obținere a autorizării de securitate la incendiu, până la sfârșitul anului curent.
O mare parte dintre agenții economici funcționează fără autorizare de securitate la incendiu, ceea ce poate duce uneori la adevărate dezastre. Acest fapt se datorează în primul rând volumului mare de muncă al angajaților ISU și personalului redus al acestei instituții. Spre exemplu, în județul Arad există doar trei inspectori care dau aceste autorizații. De asemenea, trebuie menționat faptul că sistemul birocratic face ca procesul de autorizare să dureze chiar și patru luni.
Solicit premierului Grindeanu stabilirea unor soluții concrete pentru a prelungi acest termen, scadent în luna iunie 2017, astfel încât fiecare agent economic, angajații și implicit clienții săi, să beneficieze de protecție împotriva incendiilor.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 14 aprilie 2021, 13:37
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro