Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2020-prezent (dep.)
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
www.gladvarga.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Glad-Aurel Varga > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Glad Varga (Grup PNL)
„Amnistia penală nu rezolvă nimic, este doar o inechitate!”

Deputatul PNL Glad Varga consideră că o lege a amnistiei nu ar folosi nimănui și nu ar rezolva niciuna dintre problemele invocate ca argumente de către susținătorii acesteia. Dimpotrivă, nu ar face decât să dăuneze imaginii României:

„Dacă vorbim strict despre existența sau inexistența unei legi a amnistierii unor fapte, aceasta ar trebui să fie dezbătută în Parlament, să știm exact ce presupune, să nu poată fi interpretată în folosul unor indivizi sau grupuri de interese care au săvârșit fapte penale.
Personal, consider că amnistia în sine nu numai că nu ar rezolva probleme de genul supraaglomerării penitenciarelor sau sălilor de judecată, ci, dimpotrivă, ar putea să dăuneze grav imaginii României, încă supusă Mecanismului de Cooperare și Verificare pe justiție. Mai ales că menținerea acestui MCV a avut printre cauze exact tentativa de impunere de către majoritatea parlamentară a unei legi a amnistiei. Reacția forurilor europene a fost una extrem de dură, mai ales în privința modalității de promovare a unei asemenea legi, adică peste noapte.
Sunt sigur că prezența și intervenția președintelui Iohannis în ședința de Guvern, a împiedicat trecerea pe ordinea de zi a proiectului. Asta s-ar fi întâmplat exact în ziua în care președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, era plecat din țară, iar după aceea ar fi putut să susțină că nu știa nimic, deși ar fi un potențial beneficiar al unei asemenea legi.
Revenind la amnistia în sine, nu ar fi echitabil ca unii să răspundă pentru faptele lor penale, în timp ce alții, nu”, spune Glad Varga.
Deputatul liberal este de părere că o amnistiere a unor anumite fapte se poate face în momente „T zero”, pentru ca o societate să pornească pe un drum nou: „Suntem în 2017, suntem de 10 ani în Uniunea Europeană, suntem un stat democratic, iar condamnările au fost date de către justiția unui stat democratic. Așadar, nu există justificare pentru „albirea” unor condamnați sau cercetați penal, indiferent despre cine este vorba”.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 19 aprilie 2021, 16:06
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro