Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Amendament PNL în Comisia de Industrii: prețurile reglementate la gaze și energie sunt eliminate
Prin votul Camerei Deputaților, haosul produs de OUG 114 ar putea fi reparat, iar prețurile la energie să scadă

Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților reunită azi în cadrul unei ședințe a votat pentru eliminarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului 114/2018 privind reglementarea prețurilor la gaze și energie electrică.

S-a votat pentru revenirea la situația dinainte de infama OUG 114, adică la o piață a energiei liberalizată, printr-un amendament inițiat de parlamentarii liberali din Comisia de Industrii. Abrogarea era imperativ necesară pentru că OUG 114 a produs efecte negative în piață, adică scumpiri pe piața gazelor naturale și importuri mai mari. Sperăm ca abrogarea să ducă la o scădere a prețurilor gazelor naturale cu 2%.
După votul nostru de marți, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei are la dispoziție 90 de zile pentru a readuce piața așa cum era în 2018, înainte de aprobarea de către Guvernul PSD-ALDE a OUG 114. Chiar dacă acum încearcă să dea bir cu fugiții de la guvernare, după ce au aruncat în aer economia, PSD și ALDE trebuie să își asume dezastrul făcut. Prin votul din Comisia de Industrii, dat de deputații liberali, se revine la normalitate. La ședință s-a reușit abrogarea tuturor articolelor care făceau referire la sectorul energie electrică și gaze naturale, însă unele articole nu au putut fi modificate din cauza opoziției PSD și a indeciziei ALDE care, deși zice că iese de la guvernare, în continuare face jocurile murdare ale PSD.
Tot în cadrul ședinței de marți, a fost eliminată taxa de 2% pe cifra de afaceri aplicată asupra companiilor din domeniul energiei. După acest vot la comisii, legea care modifică OUG 114 va ajunge în plenul Camerei Deputaților, care este for decizional.
Reamintesc faptul că PNL a contestat de la început OUG 114 și efectele ei, atunci când Guvernul Dăncilă PSD-ALDE și-a asumat această ordonanță controversată fără a ține cont de opiniile celor din piața energiei și fără consultare publică. Noi, parlamentarii liberali, am cerut, în repetate rânduri, abrogarea OUG 114/2018, haosul produs în domeniul energiei putând fi evitat, însă majoritatea toxică PSD-ALDE a refuzat acest lucru. Prin votul dat marți în Comisia de Industrii, PNL repară ceea ce PSD a stricat! Ne vom lupta în continuare, pe cale legislativă, pentru a îndrepta această eroare OUG 114!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 16:08
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro