Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
Coaliția PSD-ALDE nu susține munca și le refuză un drept românilor care au al doilea contract de muncă

Coaliția la guvernare PSD-ALDE este în goană după bani, nu contează de unde îi obține, chit că aceste sume provin de la românii care muncesc mai mult de opt ore pe zi și care au un al doilea contract de muncă part-time. În Parlament, majoritatea PSD-ALDE a respins proiectul susținul de PNL privind stimularea angajaților care au un al doilea contract de muncă.

În acest moment, munca nu este prețuită în România și este impozitată mult prea mult. Jumătate din ceea ce muncește un angajat român merge în buzunarul statului, banii ajungând în pixul Guvernului Dăncilă, iar rezultatele incompetenței pot fi văzute de orice cetățean.
Coaliția PSD-ALDE a respins acest proiect, cu toate că el funcționează bine în Germania, unde a eliminat practic munca la negru.
Noi, parlamentarii PNL, am propus ca angajații care au un contract de muncă cu normă întreagă și vor să câștige mai mult, prin muncă, pentru al doilea contract de muncă cu timp parțial, să nu plătească impozit și contribuții de sănătate, ci numai contribuții la pensii. Deci, am păstrat contribuțiile sociale pentru ca angajații să aibă o pensie mai mare.
În acest moment, în România, al doilea contract de muncă este impozitat la fel ca primul contract, cu normă întreagă.
Guvernanții arată în fiecare zi că nu au habar de cum să conducă și să aducă bunăstare românilor. Este mai comod să colectezi taxe peste taxe de la cei aproape 6 milioane de angajați români.
Prin refuzul PSD-ALDE de a stimula munca în România, nu pot spune decât că românii harnici nu sunt bine văzuți de guvernanți, care i-ar prefera mai degrabă așteptând ajutoare sociale și stând cu mâna întinsă la stat.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 17:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro