Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
În guvernarea PSD, prețurile au explodat!

Inflația în România urcă vertiginos, spre disperarea românilor care, cu aceiași bani, cumpără mai puține produse și achită mai mult pentru diferite servicii sau pentru facturi la utilități.

Iresponsabilitatea economică de care dă dovadă Guvernul PSD-ALDE îl duce pe cetățeanul de rând la sapă de lemn.
Datele oficiale ale instituțiilor specializate, așa cum este Banca Națională a României sau Institutul Național de Statistică, arată că prețurile au urcat și în luna august, rata anuală a inflației ajungând la un neverosimil 5,1% de la 4,56% în luna iulie.
Comparativ cu anul trecut, mărfurile nealimentare au cunoscut o scumpire cu aproape 7%, iar alimentele și-au majorat prețurile, la rândul lor, cu peste 4%.
Rata medie lunară a inflației în primele opt luni ale acestui an a fost de 0,3%, față de 0,1% în perioada similară din 2017, potrivit INS.
În aceste condiții, este greu de crezut că prețurile vor mai scădea, pentru români anunțându-se o iarnă cruntă, cu scumpiri în lanț la gaze naturale, lemne, energie termică și alimente.
De asemenea, șocul din domeniul alimentar, provocat de iresponsabilitatea și neimplicarea oficialilor PSD în gestionarea corectă a crizei pestei porcine africane va duce, automat, la o scumpire a cărnii de porc. Foarte probabil, din cauza Guvernului iresponsabil condus de Viorica Dăncilă, românii nu vor avea carne de porc pe masa de Crăciun, dar nici bani în buzunare pentru a cumpăra mărfurile mai scumpe din import.
În timp ce pesediștii se laudă cu minciuna celei mai mari creșteri economice din Europa, un calcul simplu ne arată opusul. România a avut în această vară, pentru șase luni consecutiv, cea mai mare rată anuală a inflației dintre statele membre ale Uniunii Europene, cu un avans al prețurilor de consum de 4,3%. Cu alte cuvinte, cu aceiași bani, oamenii au cumpărat mai puține produse.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 18:02
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro