Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grupul parlamentar al PNL)
România rămâne fără drumuri din cauza proiectelor de infrastructură gândite prost de către PSD

România riscă o performanță negativă și în acest an, din cauza incompetenței Guvernului PSD-ALDE, aceea de a nu avea niciun kilometru nou de autostradă și de a pierde miliarde de euro din pricina proiectelor de infrastructură gândite prost.

Avertismentul vine chiar din gura unui reprezentant al PSD, comisarul european pe Politică Regională Corina Crețu. Cum ar putea nega evidența Dragnea și pupila sa, Dăncilă, când verdictul îi este dat de la Bruxelles și cunoscut de toți românii care văd că modernizarea infrastructurii bate pasul pe loc?!
Un calcul simplu arată că România, sub guvernarea PSD, riscă dezangajarea, adică pierderea de bani, incompetența premierului Viorica Dăncilă și a miniștrilor Lucian Șova și Rovana Plumb punând în pericol nu doar axele prioritare pe transport, dar și politica de coeziune în România în general, după cum se arată în scrisoarea oficialului de la Bruxelles. România are la dispoziție fonduri destinate infrastructurii, pe exercițiul bugetar 2014-2020, în valoare de 5,1 miliarde de euro și, sub guvernarea dezastruoasă a PSD-Dragnea, a început proiecte de 1,7 miliarde de euro, adică numai o treime din banii oferiți de Uniunea Europeană.
Mai mult, nici proiectele începute nu sunt scutite de îngrijorări. Pentru că guvernanții lucrează încet și prost, chiar și aceste investiții sunt sub semnul întrebării.
O problemă gravă este semnalată la autostrada Sibiu-Pitești, scoasă la licitație fără a exista un studiu de impact asupra mediului.
În aceste condiții, speranțele românilor din regiunea istorică a Moldovei de a beneficia măcar de un prim pas în construcția unei autostrăzi care să lege Iașul de București, prin Focșani, este spulberată de neputința lui Dragnea, Dăncilă și a PSD!
Cu astfel de atenționări din partea UE, este îndreptățit protestul moldovenilor de sâmbătă, oamenii având dreptate când spun că Moldova este ținută în subdezvoltare din cauza guvernării proaste a PSD.
Ce le va spune doamna prim-ministru protestatarilor care amenință că vor veni la București? Că în 20 20 (sic!) ne vom trezi că vom da banii europeni înapoi, când am fi putut avea kilometri noi de autostradă dacă PSD ar fi pus în practică ce a promis în programul de guvernare?
Pentru minciună, incompetență, corupție și bătaie de joc la adresa românilor, Viorica Dăncilă ar trebui să demisioneze. Și să îi ia de mână și pe ministrul ”0 cenți” Rovana Plumb și ”0 km de autostradă” Lucian Șova!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 16:34
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro