Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Raport de activitate la împlinirea unui an de la alegerile parlamentare

A trecut un an de când am primit încrederea vrâncenilor pentru a-i reprezenta în Camera Deputaților a Parlamentului României, timp în care m-am străduit să fac auzite problemele Vrancei la București și să încerc să găsesc soluții la chestiunile cu care ne confruntăm cu toții.

Nu a fost ușor, mai ales că partidul din care fac parte este în Opoziție. Dar, am luptat în fiecare zi și voi continua să o fac, împotriva nedreptăților și a derapajelor de la democrație pe care coaliția PSD și ALDE este tentată să le facă. Am lucrat, alături de colegii mei din Partidul Național Liberal, pentru îmbunătățirea cadrului legislativ din țara noastră, depunând în acest sens 28 de propuneri legislative, dintre care amintesc proiectul prin care societățile comerciale private să poată acorda cel de-al 13-lea și al 14-lea salariu angajaților, o măsură menită să stimuleze performanța în muncă și să ajute la rămânerea în județ a profesioniștilor și astfel să reducem numărul vrâncenilor care iau calea străinătății pentru o viață mai bună.
O altă măsură gândită să ajute traiul de zi cu zi al vrâncenilor este aceea care micșorează cu până la zece ori comisionul cerut de bănci pentru transferul de valută, în cazul în care trimiteți bani rudelor plecate peste hotare! Alături de colegii mei din PNL, am inițiat un proiect prin care să fie anulate o serie de taxe în agricultură și am lucrat la o inițiativă legislativă pentru dezvoltarea antreprenoriatului și stimularea creării de noi locuri de muncă, două domenii în care județul nostru are nevoie de legi clare și de transparență, nu de interese obscure și corupție. De asemenea, am reușit să obțin o reducere a taxelor pe gunoi datorate de primării și populație.
Am mai depus proiecte pentru reducerea birocrației și a impozitelor în domeniul transportului rutier și pentru interzicerea temporară a exportului lemnului de foc, știută fiind criza pe care și vrâncenii o resimt iarnă de iarnă când vine vorba despre încălzirea gospodăriilor. PNL cere Parlamentului să discute și despre revenirea la alegeri în două tururi de scrutin pentru primari, singura cale democratică de a ne alege edilii.
Scriu cu sinceritate acest succint raport de activitate, însă poate fi urmărit ceea ce fac la Parlament pe site-ul cdep.ro sau îmi pot fi aduse propuneri și chiar critici la Biroul parlamentar din B-dul Independenței din Focșani.
Îi am pe vrânceni ca prieteni și ca susținători și acest lucru îmi dă speranța că pot realiza o schimbare în bine pentru Vrancea și România în mandatul de parlamentar. Voi rămâne același partener de discuții onest și deschis din campania electorală!
Alături de vrânceni și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom avea realizări vizibile, adevărate pentru Vrancea, pentru români și viitorul nostru al tuturor.
Mulțumesc pentru timp și încredere!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 9 august 2020, 21:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro