Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Protestele de stradă anti-PSD au repurtat o victorie minoră: amânarea modificărilor fiscale

Cei aproape 35.000 de români ieșiți duminică seara în București și în principalele orașe ale țării au arătat clar că România se revoltă împotriva manierei în care a înțeles să conducă această Coaliție nocivă PSD-ALDE, partide care nu dispun de soluțiile corecte pentru guvernare și nici de oameni competenți.

Am participat și eu la proteste, la București, și stând în mulțimea de protestatari am aflat că ceea ce i-a scos din case au fost nu doar Legile Justiției și asaltul dat de pesediști luptei anticorupție, chiar dacă pentru majoritatea acestea ridică cea mai mare îngrijorare.
Românii s-au revoltat și din cauza unei multitudini de aberații legislative și fiscale pe care Guvernul Tudose-Dragnea a anunțat că le pregătește pentru perioada imediat următoare: salarizarea, care învrăjbește și mai mult pe privați contra bugetari, split TVA, taxa de mediu, legalizarea abuzului în serviciu ori proiectul pupilei lui Liviu Dragnea de la MAI, Carmen Dan, prin care puterile oamenilor de ordine cresc!
Acesta este mărețul rezultat al guvernării PSD-ALDE care și-a început mandatul, acum un an, cu cele mai mari proteste din istorie împotriva Ordonanței 13, celebra Ordonanță a hoților, iar acum, fix la un an, continuă să deconteze ”țopăiala” de la guvernare prin noi manifestații de stradă. Se pare că pesediștii și ”Daddy” Dragnea nu au înțeles nimic din revolta românilor care le-au spus clar anul trecut, și le repetă și acum, că România este sătulă de hoți, de mincinoși, de corupți, în general de PSD, partid care nu a făcut nimic altceva decât să considere țara ca o moșie de la Teleorman!
Românii ieșiți pe străzi nu vor imunitate crescută pentru guvernanți, nu vor să mai vadă scut făcut în jurul celor acuzați de corupție, așa cum PSD a făcut, de curând, în jurul Rovanei Plumb, la Camera Deputaților, românii îi vor pe infractori la pușcărie, nu în libertate și, mai presus de orice, românii vor democrație! O democrație unde puterea judecătorească să fie independentă și să nu stea la cheremul politicienilor!
Cred că revolta românilor va crește în intensitate pe măsură ce legile justiției, gândite de Tudorel Toader, avansează în Parlament. Cred că dacă PSD se încăpățânează să atace justiția pe toate părțile, atunci oamenii vor ieși în număr cu mult mai mare. Personal, voi continua să ies la proteste până când fie PSD renunță la proiectele probleme, fie pleacă de la guvernare!
Presiunea pusă de stradă duminică seara a repurtat o victorie minoră în tot războiul împotriva modului arbitrar de a guverna îmbrățișat de PSD: amânarea modificărilor fiscale prin care contribuțiile să fie trecute în sarcina angajaților. Sper ca, măcar în al 13-lea ceas, guvernarea PSD-ALDE să realizeze haosul în care riscă să arunce România. Strada va fi cu ochii pe ei!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 17:30
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro