Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
PNL a eliminat taxa pentru eliberare a duplicatului carte de identitate auto

Birocrație și timpi de așteptare reduși pentru proprietarii de autoturisme care vor să obțină un duplicat al actului de identitate al mașinii de la Registrul Auto Român!

PNL a formulat și votat în cadrul Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților un amendament prin care este anulată obligativitatea de a publica în Monitorul Oficial un anunț care să certifice pierderea documentului în cauză. Totodată, prin aceeași propunere s-a eliminat plata taxei de 75 lei, dar și timpul de așteptare de aproximativ o lună pentru emiterea de către Registrul Auto Român a duplicatului cărții de identitate a autoturismului, în caz de pierdere, furt sau deteriorare.
Astfel, cei în cauză pot solicita direct la RAR acest act, iar timpul de eliberare n-ar trebui să depășească de câteva zile, în funcție de solicitările pe care instituția în cauză le primește de la cetățeni.
”Pentru emiterea de către RAR a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu este necesară publicarea pierderii, furtului sau distrugerii acestuia în Monitorul Oficial al României partea a III-a”, este amendamentul adoptat săptămâna trecută, care va intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial, după cum prevede legislația.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 17:44
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro