Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ion Ștefan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la domnul deputat Ion Ștefan (Grup PNL)
Șeful AFM, demisia de urgență!

În cadrul ședinței Comisiei pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților, din ziua de 23 mai 2017, i-am solicitat demisia șefului Administrației Fondului de Mediu, Cornel Brezuică, întrucât, deși l-am invitat de mai multe ori la discuții pe marginea Proiectului de Lege privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.39/2016 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr.196/2005 privind Fondul pentru mediu, acesta s-a prezentat total nepregătit! Singura propunere pe care a găsit de cuviință domnul Brezuică să o facă a fost cea de majorare de taxe în detrimentul cetățenilor acestei țări.

Îi reamintesc șefului AFM că instituția pe care vremelnic o conduce nu a reușit să cheltuiască decât 300 milioane lei, din totalul de 1 miliard lei încasat în anul 2016, neinvestind niciun leu în colectare selectivă ori gropi ecologice.
România este amenințată de penalizări de la Bruxelles din cauza Ministerului Mediului, nicidecum din cauza cetățenilor care, pentru fiecare termen amânat de autorități, au suportat măriri de taxe pe gunoi! Soluțiile sunt investițiile, nu poveri fiscale sporite pentru cetățeni așa cum vor guvernanții! Dacă nu înțelegem asta și nu recunoaștem greșelile guvernanților, vom ajunge din nou la creșteri de tarife, așa cum s-a întâmplat în cazul gazelor naturale, unde inconștiența PSD a dus la scumpirea cu 27% a gazelor, lucru pe care consumatorii casnici îl vor resimți din plin la iarnă!
Trecutul profesional al lui Cornel Brezuică îl face incompatibil cu funcția de șef al AFM, în ciuda faptului că PSD îl ia în brațe părintește când i se cer explicații în domeniu, iar domnia sa este nepregătit, ca un elev care refuză să învețe lecția!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București vineri, 14 august 2020, 17:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro