Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-2020 (dep.)
inițiative legislative
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-2020 > Camera Deputaților > Theodora Șotcan > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Theodora Șotcan (Grupul parlamentar al PSD)
Ludovice, despre școală nu știi nimic, dar despre alegeri știi tot ce trebuie!

„La începutul epidemiei am observat cu toții cum și tu, și președintele tău erați preocupați (a se citi: obsedați!) de alegerile anticipate. Sper că ești conștient că ne amintim când ne explicați că e vorba de o simplă răceală. Și nu cred că aveți îndrăzneala să credeți că am uitat cum a fugit Cîțu din Parlament ca un pisoi speriat!

Am sperat, însă, că ți-ai revenit și că acum te ocupi de lucruri serioase. Așa cum poți tu, adică sfidător și cu un ton nejustificat de superior, dar că măcar te ocupi. Când ai somat profesorii să se implice mai mult, ți-am explicat ce ai tu de făcut, în primul rând. Am vorbit, atunci, despre cât este de important ca activitățile online să se desfășoare în mod unitar. Nu s-a întâmplat nimic. 

Când Ministrul Educației, pe care vedem cu toții că îl susții până la capăt, a aflat că circulă un virus prin țară și a început să ne vorbească la viitor despre cum va face ceva când va ști ce și că va fi bine dacă nu va fi rău, am propus o serie de măsuri concrete pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii evaluărilor de la final de an. Ce s-a întâmplat? Doamna ministru a fost să ia lumină de la Cotroceni și când a ieșit de acolo ne-a lăsat în aceeași beznă! 

Astăzi, nimeni nu știe nici cum trebuie să se desfășoare activitățile online ÎN MOD UNITAR, nimeni nu știe când se vor relua activitățile față-în-față, nu știm când și cum se vor desfășura examenele, când va începe noul an școlar sau universitar etc. Copiii nu știu dacă vor putea intra la liceul sau facultatea pe care o doresc. Practic, o generație întreagă de elevi nu poate ști cum și dacă își va putea urma visurile! 

În timpul acesta, tu știi precis un singur lucru. Tot ce știi e când vor avea loc alegerile locale și cele parlamentare. Și, mai ales, că nu ești de acord ca Parlamentul (adică reprezentanții aleși ai cetățenilor, ceea ce tu nu ești!) să aibă un cuvânt de spus în acest domeniu. 

Așadar, despre școală nu știi nimic, dar despre alegeri știi tot ce trebuie!
În timp ce toți te întrebăm ce turnură vor lua viețile noastre, tu te gândești la viața ta, la alegeri și ce vei face după. La funcția ta de prim-ministru! Și, dacă într-o perioadă normală ar fi tolerabil, în asemenea momente o astfel de atitudine nu denotă decât o indiferență rece, de dreapta, față de viețile oamenilor simpli!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 20 aprilie 2021, 23:15
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro