Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Summit-ul președinților Parlamentelor Europei Centrale, de la Praga, 26-27 septembrie 2008

Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, a participat în perioada 26-27 septembrie 2008 la Summit-ul președinților Parlamentelor Europei Centrale, de la Praga. În cadrul dezbaterilor cu tema "Noi forme de cooperare între Parlamentele naționale din Uniunea Europeană", președintele Camerei Deputaților a subliniat că România este un susținător ferm al ratificarii Tratatului de la Lisabona. Domnia sa a menționat că acest Tratat nu este doar un simplu document, ci un pachet cuprinzător de reforme care vor duce la întărirea rolului instituțional, la acoperirea deficiențelor de democrație prin apropierea de cetățeni și la aplicarea concretă a valorilor Uniunii Europene în toate domeniile vieții cetățenilor.
"Liderii Uniunii Europene trebuie să-și asume un rol conducător în viitoarea construcție europeană și să explice cetățenilor statelor lor necesitatea aplicării proiectelor europene. Părerea cetățenilor trebuie respectată, pentru că democrația este fundamentul de bază al filosofiei europene, dar și guvernele trebuie să-și susțină poziția în cadrul acestor dezbateri", a declarat domnul Bogdan Olteanu, referindu-se la situațiile de respingere a ratificării Tratatului de la Lisabona.
Ca urmare a intervenției domniei sale, au fost incluse în declarația finală a Summi-ului trei puncte din cele propuse de domnul Bogdan Olteanu: recunoașterea progreselor pe care le înregistrează Croația în procesul de negociere privind aderarea la Uniunea Europeană și încrederea că acesta se va încheia în cel mai scurt timp, la recunoașterea reformelor politice și sociale întreprinse de Turcia și la apropierea ei rapidă de valorile Uniunii Europene. La acestea se adaugă susținerea constantă a cooperării interparlamentare cu statele din imediata vecinătate, cum ar fi Serbia, Bosnia-Herțegovina și Macedonia.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 8 decembrie 2019, 23:36
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro