Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, a adresat astăzi două scrisori președintelui AVAS, domnul Teodor Atanasiu și ministrului Finanțelor, domnul Varujan Vosganian. Prin intermediul acestora, domnul Bogdan Olteanu solicită recuperarea prejudiciului cauzat de către companiile care au fost girate de către premierul Stolojan pentru a gestiona un împumut pentru România, contractat în 1992, în valoare de 800.000 de dolari, companii care au sistat plata datoriei menționate.
"Parlamentul s-a văzut nevoit să decidă asupra unei situații extrem de sensibile: să legifereze o ilegalitate a firmelor patronate de către Guvernul Stolojan sau să pună în pericol cuvântul României, ca partener economic de încredere al Statelor Unite. În ambele cazuri, singurii perdanți din această situație generată de incapacitatea fostului premier Stolojan sunt cetățenii României, care se văd nevoiți să plătească din buzunar o altă datorie marca Theodor Stolojan".
Președintele Camerei Deputaților le reamintește celor doi demnitari că în România funcționează Legea răspunderii ministeriale, prin care orice demnitar al statului român poate răspunde legal pentru pagubele produse României, fie din rea-voință, fie din cea mai pură incompetență.

Textul scrisorii adresate domnului Teodor Athanasiu

Textul scrisorii adresate domnului Varujan Vosganian

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București duminică, 15 decembrie 2019, 14:53
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro