Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

"Am luat act de decizia Curții Constituționale, așteptăm ca ea să fie redactată și trimisă Parlamentului. De îndată ce o vom primi, vom sesiza Comisia de cod electoral care, într-o zi sau două, va face un raport prin care să propună modificările solicitate de Curtea Constituțională, iar decizia va fi luată în Camerele reunite. Este necesar ca amendamentele solicitate de Curtea Constituțională să fie votate și apoi să se dea din nou un vot final pe proiectul de lege.
Ce pot să vă spun în acest moment este că există soluții de remediere a acelor articole, ele au fost discutate și agreate în Comisia de cod electoral, urmând să fie introduse în normele de aplicare, în hotărârea de organizare a alegerilor. Dacă se consideră și Curtea Constituțională a decis că este necesar ca acele precizări să se facă în lege, ele se vor face în lege și legea va deveni constituțională. În orice caz mesajul pe care vreau să îl dau este că nu trebuie ca cei care sunt împotriva votului uninominal să spere că această decizie va împiedica să avem vot uninominal la viitoarele alegeri parlamentare. Vom avea vot uninominal la alegerile parlamentare, indiferent când se vor ține ele in 2008 și vom avea vot uninominal pentru alegerea președintelui consiliului județean. Există toate pârghiile la nivelul Parlamentului și la nivelul Guvernului pentru ca legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea să intre în vigoare și să fie aplicată la alegerile locale și la alegerile parlamentare".
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 16 decembrie 2019, 14:46
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro