Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În legătură cu solicitările cotidianului "Evenimentul Zilei" referitoare la detaliile privind deplasarea delegației parlamentare în Mexic și Chile, președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, face următoarea declarație:
"Vă asigur că, potrivit procedurilor legale și a procedurilor interne, toate documentele referitoare la cheltuieli vă vor fi aduse la cunoștință la momentul la care vor deveni publice, respectiv momentul încheierii acestora. În ceea ce privește o parte a conținutului discuțiilor întâlnirilor care sunt prevăzute în program, este posibil ca acestea să cuprindă și informații fără caracter public, potrivit legii.
Până în momentul în care datele solicitate vor deveni publice, vă sugerez să vă satisfaceți preocupările în privința cheltuielilor banilor publici solicitând Președinției României listele participanților la ultimele deplasări interne și externe ale președintelui.
Constatând că atitudinea normală a Parlamentului României de a face publice toate detaliile legate de activitatea sa a stârnit un interes legitim, consider că este oportun ca același interes legitim să-l stârnească și caracterul total netransparent al activității și al cheltuirii banilor publici de către Administrația Prezidențială.
Spre informarea dumneavoastră, vă voi furniza o singură cifră din Bugetul de Stat pe anul 2007. Deși Președinția României are un singur demnitar ales, bugetul pentru deplasări externe este de 4 milioane RON pe an, fiind egal cu cel al Camerei Deputaților (4,072 milioane RON pe an), instituție care cuprinde 327 demnitari aleși".

Informații de background:

Președintele Camerei Deputaților va efectua o vizită oficială în Mexic în perioada 22 iulie - 28 iulie 2007, la invitația domnului Jorge Zermeno Infante, președintele Camerei Deputaților din Mexic și, respectiv, o vizită oficială în Chile, în perioada 29 iulie - 3 august, la invitația domnului Patricio Walker Prieto, președintele Camerei Deputaților din Chile. Vizita oficială constituie un răspuns la vizitele efectuate în România a delegațiilor parlamentare similare din cele două țări. Din delegație mai fac parte câte un reprezentant al grupurilor parlamentare, directorul Direcției de Protocol și doi consilieri ai președintelui. Conform programului, delegația condusă de președintele Camerei Deputaților va avea întrevederi cu președinții Parlamentelor celor două țări, cu membri ai guvernelor, cu președintele Republicii Chile și cu reprezentanți ai mediului de afaceri.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 12 decembrie 2019, 16:43
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro