Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

În perioada 22 - 23 martie 2007, vor avea loc, la Florența și Roma, manifestările ocazionate de aniversarea a 50 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, organizate de către Administrația Prezidențială a Italiei, Parlamentul italian și Reprezentanța Comisiei Europene în Italia.
Cu această ocazie, o delegație parlamentară oficială condusă Președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu, va participa la seminarul cu tema "Ce-i lipsește Europei?", organizat de Institutul European Universitar din Florența, care va avea loc la data de 22 martie 2007.
În seria manifestărilor organizate la Roma, delegația română va participa la vernisarea Expoziției jubiliare, intitulată "Capodopere de artă europene", organizată la sediul Președinției Republicii Italiene, la 23 martie 2007.
Totodată, programul manifestărilor organizate la 23 martie 2007 va include și participarea la sesiunea parlamentară omagială pentru celebrarea a 50 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, organizată la sediul Senatului italian. Senatul României va fi reprezentat la sesiunea omagială de către vicepreședintele Senatului, domnul Teodor Meleșcanu. În cursul sesiunii vor susține alocuțiuni Președintele domnul Bogdan Olteanu, precum și alte personalități europene de marcă, printre care: Franco Marini, Președintele Senatului Republicii Italiene, Fausto Bertinotti, Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului italian, Romano Prodi, Președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Jose Manuel Barroso, Președintele Comisiei Europene, Hans-Gert Pöttering, Președintele Parlamentului European, Carlo Azeglio Ciampi, fost Președinte al Republicii Italiene, Valery Giscard D"Estaing, președintele Convenției Europene și fost Președinte al Republicii Franceze, Giulio Andreotti, fost Prim-Ministru al Italiei, Helmut Kohl, fost Cancelar al Germaniei și Jacques Delors, fost Președinte al Comisiei Europene.
In cursul vizitei la Roma, domnul Bogdan Olteanu, Președintele Camerei Deputaților, va avea întâlniri cu reprezentanții comunității românești din Italia, precum și cu exponenți ai mass-media română și italiană din Peninsulă.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București luni, 9 decembrie 2019, 23:04
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro