Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Discursuri, declarații și mesaje
Interviuri
Galerie foto
Agenda
Activitate în teritoriu
Activitate parlamentară
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
inițiative legislative
luări de cuvânt în plen
luări de cuvânt în ședințele Biroului permanent
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2004-2008 > Camera Deputaților > Bogdan Olteanu > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Vineri, 21 aprilie 2006, președintele Camerei Deputaților, domnul Bogdan Olteanu a avut o întrevedere cu o delegație europarlamentară germană. La întâlnire a participat și domnul Wilfried Gruber, ambasadorul Republicii Federale Germania în România.
Pe parcursul întâlnirii, domnul președinte Bogdan Olteanu a prezentat stadiul adoptării de către Parlament a legislației necesare pentru procesul de integrare și a subliniat angajamentul majorității parlamentare în acest sens.
Punctele importante ale discuției au vizat, în principal, afirmarea sprijinului europarlamentarilor prezenți pentru întărirea rolului Parlamentului, ca organ reprezentativ suprem al poporului, precum și consolidarea controlului parlamentar asupra puterii executive. Președintele Bogdan Olteanu a subliniat necesitatea unui efort suplimentar din partea Parlamentului pentru sprijinirea Guvernului în parcurgerea cu succes a procesului de integrare europeană, în paralel cu creșterea eficienței Legislativului.
În perspectiva integrării României în Uniunea Europeană, președintele Camerei Deputaților a menționat intenția de a transforma Comisia de Integrare Europeană în Comisia pentru Afaceri Europene.
În finalul întâlnirii, președintele Bogdan Olteanu a subliniat faptul că valorile și principiile europene sunt în totalitate asumate de către Legislativ, dar și de către actualul Guvern și, în principal, de către primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu. De altfel, pe parcursul discuției a fost reliefat faptul că Partidul Național Liberal a fost prima formațiune care s-a pronunțat pentru necesitatea asumării valorilor europene, imediat după decembrie 1989.
La 16 ani de la Revoluția din decembrie 1989, actuala majoritate parlamentară și întregul Cabinet Tăriceanu au demonstrat că înțeleg să își asume în egală măsură valorile și responsabilitățile europene, nu numai beneficiile procesului de integrare pentru România.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 14 decembrie 2019, 20:23
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro