Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Avem de-a face cu încă o măsură liberală de anulare a ceea ce Guvernul PSD a construit

Iată că imediat după ce au obținut o victorie, liberalii au cadrul potrivit să arate cine sunt ei cu adevărat și, din păcate, primele lor măsuri sunt unele extrem de dure pentru români.

Guvernul Orban a anunțat, în aceste zile, tăieri bugetare drastice și cel mai mult vor avea de suferit Ministerul Educației și Ministerul Afacerilor Interne. Așadar, ceea ce declara cu ceva timp în urmă ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, că Educația și Sănătatea nu sunt domenii prioritare pentru PNL, vedem astăzi aplicat în rectificarea bugetară.
Mutilând bugetul Transporturilor, liberalii au pus frână și investițiilor în infrastructură. Start Up Nation, o poveste de succes scrisă de PSD, are și aceasta un final dramatic trasat de PNL. Fondurile pentru ediția a doua a acestui program național de susținere a antreprenorilor sunt insuficiente, iar pentru cea de-a treia ediție, nu sunt șanse să fie prevăzute, prea curând, creditele de angajament.
Previziuni sumbre sunt și pentru agricultura românească, care în urma rectificării, a pierdut un miliard de lei. Măsurile create de PSD, care s-au dovedit benefice pentru agricultori, nu vor mai fi susținute acum de Cabinetul Orban. Ne-au acuzat că mințim atunci când am vorbit despre intențiile lor, însă la câteva zile după ce au obținut voturile de încredere, răspund românilor cu măsuri de austeritate. Vedem, așadar, că cei care timp de trei ani au atacat și blamat Guvernul PSD că nu face investiții, acum își dovedesc neputința de a susține cu fapte concrete.
În fața deciziei luate de Guvernul liberal de a nu crește salariul minim așa cum a promis PSD, pot spune doar că avem de-a face cu încă o măsură liberală de anulare a ceea ce Guvernul social-democrat a construit.
Unde sunt liberalii care în campania electorală ne acuzau că facem propagandă diversionistă atunci când vorbeam de eșecul noului Cabinet? Unde sunt liberalii care declarau că PNL respectă legile care se află în vigoare? Guvernul PNL este în funcție de câteva săptămâni și abia acum, după ce minștrii s-au așezat comod în scaune, vorbesc limpede despre faptul că cei care beneficiază de salariul minim nu își vor mai primi suta de lei. Așteptăm de la premierul Ludovic Orban un program de guvernare care să răspundă nevoilor cetățenilor și nu unul centrat pe reduceri bugetare și măsuri de austeritate!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 1:18
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro