Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Ducem România europeană spre dezvoltare, progres și modernitate!

România aniversează astăzi pentru a 13-a oară Ziua Europei după integrarea în marea familie europeană. Ziua de 9 mai este nu doar Ziua Europei, ci semnifică alte două repere emblematice pentru națiunea noastră: Ziua Independenței, proclamată în 1877, și Ziua victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945. Așadar, sunt trei evenimente reprezentative din istoria României, iar prezentul ne găsește pe făgașul european ireversibil, unde ne este și ne-a fost dintotdeauna locul.

Uniunea Europeană s-a consolidat pe principiile unității, diversității, culturii, solidarității, dialogului și civilizației. Ziua Europei, cunoscută și ca Ziua Uniunii Europene sau Ziua Schuman, marchează declarația istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franța și Germania, pentru a fi eliminate pentru totdeauna rivalitățile istorice dintre cele două țări.
România sărbătorește în acest an Ziua Europei în înalta demnitate conferită de deținerea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, în care am demonstrat că ne ridicăm la nivelul celorlalte țări membre, prin toate acțiunile politice și diplomatice organizate de la începutul anului. Eforturile Guvernului PSD de a asigura un mandat pozitiv, cu rezultate concludente, la conducerea Consiliului UE, au fost remarcabile și au atras aprecierile conducătorilor europeni.
Sunt încrezătoare că în perioada următoare progresele țării noastre pe calea europeană vor fi dinamizate, astfel încât să ne putem valorifica la maximum potențialul uman și tradițiile cultural-istorice, pentru a deveni cu adevărat o națiune de prim rang în Europa!
De Ziua Europei, aș vrea ca toți românii să se implice pozitiv în tot ceea ce fac, deoarece doar astfel putem duce România europeană spre dezvoltare, progres și modernitate!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 1:45
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro