Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, o preocupare principală a Guvernului României în acest an

Deputatul social-democrat Alexandra Presură a abordat, în cadrul unei declarații politice susținute miercuri, 13 martie, subiectul infrastructurii rutiere din țara noastră.

“Obiectivul României pentru perioada următoare este fundamentarea unei creșteri economice inteligente, sustenabile și incluzive, care să creeze condițiile consolidării unui stat puternic, proactiv și a unei societăți echilibrate, cu o clasă de mijloc extinsă. Una dintre problemele majore ale României, cu impact negativ semnificativ asupra stării economice și sociale a țării, este absența unei rețele satisfăcătoare de transport rutier rapid, cu autostrăzi și drumuri expres. România are în acest moment puțin peste 500 de kilometri de autostradă în operare și aproximativ 250 de kilometri de autostradă în construcție”, a arătat deputatul PSD.
“Strategia Guvernului în domeniul transporturilor îl reprezintă asigurarea infrastructurii și serviciilor, ca suport al activității economice și sociale pentru îmbunătățirea calității vieții. Pentru atingerea acestui obiectiv general și a obiectivelor specifice din toate domeniile de transport, vor fi susținute măsuri generale și acțiuni obligatorii în scopul creării unei infrastructuri rutiere de înaltă calitate.
Astfel, dezvoltarea infrastructurii de transport rutier constituie o preocupare principală a Guvernului României în acest an. Îmbucurător pentru județul nostru este faptul că Executivul a aprobat continuarea investițiilor la proiectele drumurilor expres Pitești - Craiova și Craiova - Târgu Jiu, de supravegherea cărora se va ocupa doamna Lia Olguța Vasilescu, în calitate de consilier onorific al premierului pe probleme de infrastructură. Sunt convinsă că implicarea doamnei Vasilescu în acest domeniu va fi de bun augur și va avea rezultate pozitive, având în vedere profesionalismul și expertiza sa în administrație și Guvern.
Bugetul de stat pentru 2019 prevede finanțarea Drumului Expres Craiova-Pitești cu suma de 151 milioane lei, și, de asemenea, a fost semnat contractul pentru finanțarea Drumului Expres Craiova – Târgu Jiu. Aceste două investiții de proporții reprezintă o dovadă indiscutabilă a faptului că PSD își respectă angajamentele luate în fața românilor prin Programul de guvernare, iar cetățenii din județul Dolj pot constata că promisiunile făcute în campania electorală încep să prindă contur!
Pentru ca lucrările de infrastructură să fie realizate cât mai repede, Guvernul a decis modificarea actelor normative care, până acum, au condus la întârzierile nejustificate în execuția propriu-zisă a investițiilor. S-a luat hotărârea de a se urgenta finalizarea lucrărilor deja începute pe sectorul de autostrăzi și drumuri expres, precum și demararea unor noi construcții, deoarece România nu își mai permite să fie privată de beneficiile unui transport rapid și de nivel european. Creșterea economică susținută din ultimii doi ani a avut, pe lângă îmbunătățirea vieții românilor, și efectul aglomerării semnificative a drumurilor, pe fondul dinamizării circulației mărfurilor”, a explicat Alexandra Presură, subliniind că este încrezătoare că în acest an se vor realiza pași importanți în ceea ce privește finalizarea celor două drumuri expres din Oltenia, precum și a altor sectoare de autostrăzi aflate în derulare, în așa fel încât românii să fie mulțumiți de modul în care se desfășoară aceste investiții.
„După cum se știe, dezvoltarea infrastructurii reprezintă un indicator fundamental în orice țară care se respectă, iar bugetul alocat în acest an pentru lucrările la drumuri și autostrăzi reprezintă o dovadă indiscutabilă a faptului că Guvernul și majoritatea parlamentară PSD au o preocupare primordială pentru modernizarea acestui domeniu vital”, a concluzionat deputatul social-democrat.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 2:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro