Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Programul Start Up Nation dă posibilitatea tinerilor întreprinzători să rămână în țară

Tinerii români au o șansă imensă de a-și pune în valoare spiritul antreprenorial și ideile de afaceri, prin accesarea Programului Start Up Nation, care va fi operațional începând cu sfârșitul acestei luni. După cum știm cu toții, țara noastră are o generație tânără extrem de bine pregătită, competitivă, cu rezultate extraordinare în toate domeniile economice, care face față cu brio în competiția cu alți tineri din toată lumea.

Pentru a stimula creativitatea și potențialul inovator al tinerilor noștri, Guvernul a lansat a doua ediție a acestui program ofertant, care permite finanțarea proiectelor celor ce vor să se lanseze în mediul de afaceri. Astfel, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a publicat recent versiunea actualizată a proiectului Ordonanței de Urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr. 10/2017 pentru stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, act normativ care se află în dezbatere publică începând cu data de 1 octombrie 2018.
Procedurile și modalitatea de aplicare a programului Start-Up Nation 2018 au fost modificate substanțial, pe baza experienței de anul trecut fiind îmbunătățite toate elementele legate de procesul de aplicare și selecție a proiectelor, dar și mecanismele de implementare. Programul Start-up Nation propune în această ediție o serie de măsuri pozitive, între care amintesc acordarea unui avans de până la 30%, simplificarea procedurilor de achiziție, eliminarea proiecțiilor financiare din planul de afaceri, precum și stabilirea unei noi grile de punctaj.
Spre deosebire de ediția de anul trecut, proiectele de afaceri din domeniul serviciilor vor avea acum aceleași șanse de eligibilitate ca și cele din domeniul producției, care aveau un punctaj mai mare. În acest fel, se dorește încurajarea dezvoltării unor societăți în zonele defavorizate din punct de vedere al mediului antreprenorial, în care ponderea afacerilor este redusă. În acest sens, Executivul intenționează crearea unui echilibru privind dezvoltarea economică din județele țării, având în vedere decalajele existente în prezent între acestea.
Sunt convinsă că Programul Start Up Nation își va atinge obiectivul asumat prin Programul de guvernare, respectiv realizarea unei creșteri economice inteligente și sustenabile, centrată pe forță de muncă bine calificată și retribuită corespunzător, conform competențelor și pregătirii. Acest program de stimulare a inițiativei private are și scopul declarat de menținere a tinerilor noștri talentați și foarte bine pregătiți în țară, deoarece înființarea unor noi afaceri de succes va fi ofertantă și motivațională pentru a nu-și mai căuta slujbe mai bine plătite peste hotare.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 1:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro