Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alexandra Presura (Grupul parlamentar al PSD)
Să votăm DA pentru redefinirea familiei și viitorul copiilor noștri!
Voi fi prezentă la referendumul de la sfârșitul acestei săptămâni pentru modificarea Constituției, prin redefinirea familiei întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, și voi vota cu hotărâre DA!


Acest scrutin este extrem de important pentru societatea românească, pentru fiecare român, și mai ales pentru viitorul nostru și al copiilor noștri!

Ca femeie tânără îmi doresc, la fel ca și marea majoritate a tinerilor români, să îmi întemeiez o familie și să îmi cresc copiii într-un mediu familial firesc, bazat pe principiile morale și spirituale moștenite de noi din generație în generație. Susțin cu tărie valorile care stau la baza unei societăți sănătoase și a dezvoltării unui popor: familia, școala și credința, ca forme de coeziune socială, ordinea de drept și legalitatea, ca și garanții ale instituțiilor fundamentale ale statului. În opinia mea, opțiunile sexuale ale oricărui cetățean sunt acceptate și respectate în România, dar de aici până la a adopta legi speciale pentru aceste categorii minoritare este o cale mult prea lungă și de neconceput!
Subliniez că, în paralel cu organizarea acestui referendum din 6-7 octombrie, Guvernul și majoritatea parlamentară PSD s-a implicat și se va implica activ în continuare în crearea premiselor necesare dezvoltării armonioase a familiei, prin inițiative legislative care să vină în sprijinul creșterii natalității și a încurajării căsătoriilor normale. Sunt convinsă că dezbaterea realităților cu care se confruntă familiile din țara noastră, și ulterior, rezultatul votului de la referendum, vor fi în măsură să îndrepte carențele manifestate în ultima perioadă în societate, prin inițierea unui cadru legislativ pozitiv pentru sprijinirea constituirii familiilor și creșterea numărului nou-născuților.
Dincolo de tradiția istorică a familiei din România, referendumul constituie un examen de maturitate al întregii societăți românești. Faptul că era nevoie de această legitimizare a familiei este confirmat și de formațiunile politice din opoziție, care și-au exprimat susținerea pentru acest demers firesc și benefic.
Familia are ca prim scop asigurarea continuității noastre și viitorul copiilor noștri, iar instituțiile statului sunt datoare să contribuie la dezvoltarea ei, cu atât mai mult cât ne confruntăm cu un proces accentuat de îmbătrânire și cu o scădere importantă a populației.
În aceste condiții, definirea căsătoriei drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, prin modificarea Constituției, este un demers perfect justificat, cu atât mai mult cu cât milioane de români au semnat această inițiativă.
Îndemn toți românii, și îndeosebi tinerii, să se prezinte la acest scrutin fundamental pentru viitorul nostru și să voteze DA la referendumul pentru redefinirea familiei. Trebuie să demonstrăm că suntem un popor care gândește matur, rațional și pragmatic, să votăm pentru continuitatea noastră ca popor, în spiritul perpetuării tradițiilor moștenite de veacuri.
Referendumul pentru redefinirea familiei este un moment istoric, în care avem șansa uriașă de a demonstra că suntem o națiune cu coloană vertebrală în Europa și suntem capabili să alegem ceea ce este frumos și înălțător din patrimoniul valorilor definitorii ale umanității.
Să votăm cu încredere și speranță DA la referendum!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 1:55
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro