Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primită de la doamna deputat Alexandra Presură (Grupul parlamentar al PSD)
Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: „Subvenții consistente pentru firmele care angajează șomeri și beneficiari de ajutor social”

Guvernul PSD și majoritatea parlamentară își respectă cu seriozitate promisiunile făcute românilor, prevederile cuprinse în Programul de guvernare fiind realizate cu seriozitate, în scopul creșterii calității vieții și a bunăstării românilor.

În acest sens, Ministerul Muncii și Justiției Sociale a elaborat un act normativ ce vizează sprijinirea firmelor care vor angaja șomeri, beneficiari de ajutor social și persoane defavorizate. Proiectul de Ordonanță de Urgență vizează, pe de o parte, întărirea mediului de afaceri autohton, și pe de altă parte susținerea persoanelor care doresc să muncească, dar și descurajarea celor care nu doresc acest lucru.
Potrivit inițiativei legislative, statul va plăti lunar câte 2.250 de lei, echivalentul a 500 de euro angajatorilor care încadrează șomeri și beneficiari de ajutor social, pentru fiecare dintre aceste persoane, pentru o perioadă de până la cinci ani, în funcție de categoria din care viitorii angajați fac parte.
Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Lia Olguța Vasilescu, a precizat că vor fi acordați bani de la stat și pentru angajarea de tineri absolvenți, de orice formă de educație, școală profesională, liceu, facultate, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă și stagiari, persoane cu handicap și persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare care își găsesc mai anevoios locuri de muncă.
Acest stimulent al angajatorilor constituie un alt punct realizat din Programul de guvernare al PSD, adăugându-se Programului guvernamental „Investește în tine”, prin care peste opt milioane de români pot beneficia de credite cu dobândă 0% pentru diferite necesități curente.
România este corect guvernată, în scopul creșterii calității vieții fiecărui român, și a dezvoltării generale a țării! Scopul nostru bine definit este de a elimina cât mai curând diferențele dintre noi și celelalte țări europene, de a determina tinerii plecați să se reîntoarcă pentru totdeauna acasă, de a-i încuraja pe cei care doresc să muncească și, de asemenea, de a sprijini mediul privat!
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 2:38
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro