Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grup PSD)
„Modificarea Legii Curții de Conturi va aduce plus valoare activității autorităților locale”

În calitate de primă Cameră sesizată, Camera Deputaților a votat miercuri, 25 aprilie, cu 224 de voturi pentru, 27 de voturi contra și 13 abțineri, propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi.

Aceasta conferă o armonizare a funcționării Curții de Conturi cu prevederile instituțiilor internaționale de profil, și, pe de altă parte, sprijină activitatea administrației publice locale și centrale, prin eliminarea unor constrângeri existente până acum.
Astfel, se introduc reguli noi în ceea ce privește rapoartele de audit, în sensul în care același auditor care a întocmit un raport negativ nu va mai putea judeca contestațiile depuse ulterior. De asemenea, se vor elimina situațiile existente în prezent conform cărora auditul Curții de Conturi poate verifica după ani de zile procedurile de achiziție efectuate de autoritățile locale și centrale și alte instituții ale statului. Toate aceste proceduri urmează să constituie apanajul Autorității Naționale pentru Achiziții Publice.
În acest fel, autoritățile publice locale vor avea libertatea totală în ceea ce privește derularea obiectivelor de investiții în plan local.
Sunt convinsă că Senatul, în calitate de Cameră decizională, va vota acest act normativ important, a cărui intrare în vigoare va aduce un plus important în ceea ce înseamnă debirocratizarea, descentralizarea și creșterea autonomiei autorităților publice locale și centrale.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 1:14
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro