Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grup PSD)
Deputatul PSD Dolj, Alexandra Presură: „Majoritatea parlamentară a PSD a votat trei legi extrem de importante pentru români”

Camera Deputaților a adoptat miercuri, 18 aprilie, în ședința de vot final din această săptămână, în calitate de Cameră decizională, trei legi extrem de importante pentru populația României.

Prima dintre ele este aprobarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat, în contextul îndeplinirii obligațiilor ce revin României din calitatea sa de stat membru al Uniunii Europene. Programul constă în acordarea, cu titlu gratuit, preșcolarilor și elevilor din 50 de unități de învățământ preuniversitar de stat a unui suport alimentar constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 7 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Programul se va desfășura până la sfârșitul anului școlar 2017-2018, în perioada desfășurării activității didactice. Este o lege extrem de benefică pentru unitățile de învățământ vizate, deoarece s-a stabilit că în urma experimentelor efectuate anii trecuți, în școlile din program participarea elevilor la cursuri a crescut cu 42% față de perioada anterioară. În acest fel, scade considerabil rata abandonului școlar, iar elevii din mediul rural și cei proveniți din familii cu dificultăți materiale vor avea șanse sporite de a absolvi învățământul obligatoriu și a se integra ulterior în câmpul muncii.
A doua lege se referă la aprobarea Programului de investiții pentru înființarea centrelor de colectare a laptelui în zona montană, al cărui scop este facilitarea accesului la finanțare a investițiilor pentru înființarea acestor centre. Legea vine în sprijinul celor peste 3,3 milioane de români care locuiesc în zonele montane, care vor putea beneficia de programul de înființare a centrelor de colectare a laptelui, în valoare de 60 milioane de euro. Se urmărește astfel crearea de 658 de centre de colectare, ce va da posibilitatea oamenilor din zonele montane să își valorifice laptele din propriile gospodării, fapt ce va ajuta implicit la o mai mare pondere a laptelui curat, tradițional românesc, în industria de profil.
Nu în ultimul rând, a treia lege votată grație majorității parlamentare a PSD este modificarea Ordonanței Guvernului nr.78/2000, în scopul eliminării obligativității publicării în Monitorul Oficial a pierderii, furtului sau distrugerii cărții de identitate a autoturismelor. Prin acest act normativ se simplifică și emiterea de către RAR a unui duplicat pentru aceste acte, legea fiind un exemplu elocvent de reducere a birocrației.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București joi, 24 septembrie 2020, 2:20
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro