Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
alexandra.presura@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Alexandra Presură > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Alexandra Presură (Grup PSD)
Inițiativa legislativă pentru finanțarea activităților de consiliere și formare, un pas important pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor

La inițiativa colegei deputat Gabriela-Maria Podașcă, am semnat în aceste zile alături de alți 42 de parlamentari o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri.

Modificările vizate de această propunere legislativă au drept scop principal crearea posibilității Ministerului Tineretului și Sportului de a permite Caselor de Cultură ale Studenților să înființeze centre destinate tinerilor. Finanțarea proiectelor centrelor de informare, consiliere, consultanță și educație direct de către Casele de cultură studențești va reglementa o lacună legislativă existentă până în prezent.
Potrivit expunerii de motive a proiectului legislativ, anul trecut doar 80.000 de tineri au beneficiat de activități de informare și consiliere organizate de instituțiile subordonate MTS, un procent foarte mic în raport cu totalul populației tinere din România. Mai mult, un studiu de specialitate a relevat importanța acestor centre cu activități destinate exclusiv tinerilor, 55,4% dintre ei susținând consilierea în carieră ca fiind o prioritate, iar informarea necesară în proporție de 55,2%.
Intrarea în vigoare a modificărilor menționate ar permite conferirea unui cadru legal modern și profesionist pentru tinerii care doresc să beneficieze de informare și consiliere, de sfaturi pentru integrarea în carieră și pe piața muncii.
În contextul șomajului relativ ridicat din România în rândul tinerilor, proiectul legislativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 333/2006 privind înființarea centrelor de informare și consiliere pentru tineri constituie un demers lăudabil, care va avea consecințe pozitive imediate pentru tinerii noștri.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 23 septembrie 2020, 0:17
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro