Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Galerie foto
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
2012-2016 (dep.)
2008-2012 (dep.)
2004-2008 (dep.)
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Ionel Palăr > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la președintele Comisiei Permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, domnul deputat Ionel Palăr (Grupul parlamentar al PNL)
Un pas important pentru finalizarea constituirii Rezervației Biosferei Trans-frontiere trilaterale ”Delta Dunării”– ”Prutul de Jos” dintre România, Ucraina și Moldova
Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO și-a propus, prin planul de acțiuni prevăzut pentru anul 2018 să susțină și să impulsioneze constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontieră trilaterală ”Delta Dunării - Prutul de Jos”, dintre România, Ucraina și Moldova (agreată și de Comisia Trilaterală la nivel ministerial dintre România, Ucraina și Republica Moldova).


Conform hotărârii adoptate de Comitetul Consultativ al ICC-MAB UNESCO din Paris (Comitetul Internațional de Coordonare a Programului MAB), Rezervația Biosferei Trans-frontieră ”Delta Dunării” România-Ucraina îndeplinea recomandările de la Pamplona, Spania, ca urmare a unor eforturi comune și corelate, derulate de ambele părți.
Una din cerințele esențiale pentru constituirea acesteia era ca și Prutul de Jos să aibă statutul de rezervație a biosferei.
Pentru a susține aceste demersuri o delegație a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO a fost prezentă la cea de-a 30-a sesiune a Consiliului Internațional de Coordonare a Programului „Omul și Biosfera” (ICC MAB), eveniment care s-a desfășurat la Palembang (Sumatra de Sud, Indonezia), în perioada 23 – 28 iulie 2018.
Pe agenda reuniunii figura și propunerea de desemnare ca Rezervație a Biosferei a “Prutului de Jos”. Astfel, Rezervația Științifică "Prutul de Jos" a primit în data de 25 iulie statutul de Rezervație a Biosferei UNESCO, din partea Consiliului Internațional de Coordonare a Programului „Omul și Biosfera”. Republica Moldova a obținut prima desemnare UNESCO a unei rezervații naturale de pe teritoriul său.
Luând în considerare cele expuse mai sus, consider că suntem aproape de constituirea Rezervației Biosferei Trans-frontiere trilaterale ”Delta Dunării”– ”Prutul de Jos” dintre România, Ucraina și Moldova.

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București sâmbătă, 15 august 2020, 0:03
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro