Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
eugenneata@yahoo.com
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Eugen Neață > Comunicate de presa Versiunea pentru printare

Eugen NEAȚĂ
Comunicate de presa

  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Coronavirusul. Țara arde și baba se piaptănă!

Guvernul liberal bântuie prin Parlamentul României, în loc să guverneze în situația de criză internațională în care se află întreaga omenire. La porțile României bate o amenințare medicală de dimensiuni apocaliptice. Omenirea însăși nu are încă un leac pentru stoparea acestui pericol medical.

30 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Continuă aventura liberală la guvernarea României

Alocațiile nu se măresc, pensiile nici atât, guvernarea însăși se amână pentru altădată. În schimb, se pregătesc alegeri lună de lună, anticipate, la termen, într-un tur, poate în două sau mai multe, după cheful unui grup politic care îl are în frunte pe președintele României.

22 ianuarie 2020 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Munții Făgăraș, leagănul istoriei milenare a românilor, în pericol!

Plecând de la dezbaterile publice organizate în județele Vâlcea, Brașov, Sibiu și Argeș privitoare la Fundația Conservation Carpathia, care, paradoxal, are intenții patrimoniale și nu acționează voluntar pentru salvarea naturii, am luat la cunoștință următoarele: am aflat că, într-o seară, “celebrul„ premier al României, Dacian Cioloș, a hotărât, printr-un Memorandum, s-o dea cu totul străinilor întreaga zonă a munților Făgăraș, acolo unde a fost leagănul civilizației române, unde au trăit Basarab I, Vlad Țepeș și Mircea cel Bătrân, acolo unde s-a născut Țara Românească.

27 iunie 2019 detalii
   DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
ROMÂNIA ÎN ANUL CENTENARULUI

Pe data de 1 Decembrie 2018, noi, toți, românii am sărbătorit un moment unic și cu o încărcătură istorică deosebită, și anume: Centenarul Marii Uniri. Acum 100 de ani, se înfăptuia dorința românilor, Marea Unire, de la 1918.

5 decembrie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Partidul Social Democrat își respectă promisiunile făcute în campania electorală și realizeză proiecte pentru dezvoltarea României!

Am cinstea și onoarea să reprezint în Parlament județul Vâlcea, cel mai frumos județ din țară! Un județ unic în lume prin diversitatea stațiunilor balneare. Alături de colegii mei am susținut, încă de la începutul acestui mandat, necesitatea înființării Fondului de Investiții pentru Dezvoltarea Stațiunilor Balneare, și în curând Guvernul va emite ordonanța care să reglementeze înființarea și funcționarea acestui fond.

12 septembrie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)
Am promis în campanie, facem în Parlament, susținem în stradă!

Partidul Social Democrat a arătat prin toate măsurile, proiectele și prin programul de guvernare că cel mai important este OMUL! Îmi aduc aminte de toate discuțiile pe care le-am purtat cu cetățenii în campania electorală cu privire la abuzurile pe care instituțiile statului le fac. Iată că ce spuneam atunci s-a dovedit a fi adevărat. Tot mai multe abuzuri ale instituțiilor statului împotriva românilor ies la iveală!

12 iunie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
Vizită de lucru a Grupului parlamentar de prietenie cu R. S. Vietnam

În perioada 27 martie – 3 aprilie a.c., o delegație a Grupului parlamentar de prietenie cu R.S. Vietnam a efectuat o vizită de lucru în R.S. Vietnam. Din delegație au facut parte domnul deputat Lucian-Eduard Simion, președinte al Grupului de prietenie, domnul deputat Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Grupului, domnul deputat Vasile Gudu, secretar al Grupului, și domnul deputat Eugen Neață, membru al Grupului.

5 aprilie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grupul parlamentar al PSD)

Proiectul de Lege pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, a fost dezbătut și votat miercuri, 4 aprilie 2018, în plenul Camerei Deputaților (Cameră decizională), devenind lege.

4 aprilie 2018 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Reorganizarea Ministerului Afacerilor Interne-o prioritate a zilelor noastre

Ultimii ani au amplificat cererea de securitate la nivelul tuturor comunităților umane, fapt cauzat de o criminalitate din ce în ce mai diversificată și de incapacitatea instituțiilor specializate ale statului de a asigura protecția tuturor persoanelor și a bunurilor acestora. Statele europene, cu mulți ani în urmă, au trecut la strategii de prevenire a criminalității, elaborând programe temeinic fundamentate și înființând structuri organizaționale menite să asigure o prevenire eficientă. Și România recunoaște prevenirea ca pe o activitate însemnată, însă, din păcate, practica este axată pe măsuri reactive.

7 martie 2018 detalii
  COMUNICAT DE PRESĂ
primit de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Corectarea legislației judiciare – prioritate pentru România
Autorii Codului penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, au operat multiple și semnificative modificări în raport cu Codul penal de la 1968. Una dintre aceste modificări vizează modul de stabilire a pedepsei principale în cazul pluralității de infracțiuni, respectiv în cazul concursului de infracțiuni, al recidivei și pluralității intermediare de infracțiuni.

Codul penal de la 1968 reglementa modul de stabilirea a pedepsei principale în caz de concurs de infracțiuni săvârșite de persoana fizică în art.34, iar Codul penal în vigoare îl reglementează în art. 39. Procedând la un studiu comparativ al celor două texte, art.34 Cod penal anterior și art.39 Cod penal în vigoare, observăm, pe de o parte, asemănări, iar pe de altă parte, deosebiri semnificative. [...]

27 iunie 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Cetățenii României – prioritatea Parlamentului

Sunt născut în Râmnicu Vâlcea, aproape de platforma chimică unde din anii '70 funcționează Oltchim SA, Uzinele Sodice și CET Govora. Am văzut adesea nori când afară era soare, am respirat clorul ce mai tot timpul scăpa din instalațiile vechi și depășite ale Oltchim. Când acesta lipsea, respiram pulberile toxice de la CET sau amoniacul de la USG.

23 mai 2017 detalii
  DECLARAȚIE DE PRESĂ
primită de la domnul deputat Eugen Neață (Grup PSD)
Importanța integrării tinerilor în societate și susținerea acestora pentru un viitor mai bun

Construirea unui viitor mai bun pentru tineri înseamnă să investim în ei, să le oferim unele oportunități pe care să le valorifice și să beneficieze de un start mai bun în viață.

10 mai 2017 detalii
 

Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București marți, 18 februarie 2020, 2:49
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro