Curriculum Vitae
Comunicate de presă
Activitate parlamentară
2016-prezent (dep.)
inițiative legislative
întrebări și interpelări
moțiuni
luări de cuvânt în plen
votul electronic
declarație de avere
declarație de interese
Legături:
antoneta.ionita@cdep.ro
 
Sunteti în sectiunea: Prima pagina > Legislatura 2016-prezent > Camera Deputaților > Antoneta Ioniță > Comunicate de presa Versiunea pentru printare


primit de la doamna deputat Antoneta Ioniță (Grupul parlamentar al PNL)
Copiii bolnavi de diabet vor primi dispozitive medicale, în urma intervențiilor deputatului PNL Antoneta Ioniță
Aproape 3600 de copii bolnavi de diabet vor beneficia de sisteme de monitorizare continuă a glicemiei și sisteme de pompe de insulină cu senzori de monitorizare, precum și de materialele consumabile aferente acestora, prin intermediul Programului național de diabet zaharat, desfășurat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.


Măsura a fost luată în urma unor presiuni făcute de părinți, dar și a altor actori interesați de soarta copiilor bolnavi de diabet. Medicul Antoneta Ioniță, deputat PNL de Brăila, a demarat încă din 2017 demersuri pe lângă Ministerul Sănătății, pentru ca micii bolnavi să beneficieze de tratament și sisteme de monitorizare care să le dea dreptul la o viață normală. Singura condiție, atrăgea atenția medicul, fiind aceea ca statul să înțeleagă că este mult mai ieftină prevenția decât tratarea complicațiilor.

”Diabetul insulino-dependent apare din ce în ce mai des și din ce în ce mai devreme în România, unde sunt diagnosticați cu diabet bebeluși de numai câteva luni, iar odată cu acest diagnostic se schimbă întregul univers al pacientului și al familiei sale. Fiecare zi, fiecare oră devin o luptă pentru a pune în acord glicemiile cu alimentația și cu insulina pe care pacientul este obligat să și-o injecteze. Este o luptă pe care o vor purta toată viața, pentru că diabetul de tip I nu se vindecă și putem vorbi despre o adevărată dramă a copiilor insulino-dependenți, care trebuie să suporte zilnic mai multe înțepături. Este o boală care nu se vede și care, netratată corespunzător, avansează rapid și generează complicații care duc la orbire, insuficiență renală sau amputarea membrelor superioare sau inferioare. De aceea am militat pentru ca acești copii să fie ajutați de stat, prin intermediul sistemului asigurărilor de sănătate”, a explicat Antoneta Ioniță..
Deputatul brăilean a atras atenția că bolnavii de diabet de tip I au nevoie de ace, de testere pentru diabet și de diferite tipuri de insulină, pentru a lupta cu boala și a solicitat ca micii pacienți să primească gratuit senzori de testare a glicemiei și consumabile, în condițiile în care acestea nu sunt, ca preț, la îndemâna oricărei familii.
Adresa poștală: Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, București miercuri, 3 iunie 2020, 6:19
Telefoane (centrala): (021)3160300, (021)4141111
E-mail: webmaster@cdep.ro